Svensk Handel utser Sofia Larsen till ny VD

Branschorganisationen Svensk Handel har utsett Sofia Larsen till ny VD med tillträde den 1 maj. Hon efterträder Karin Johansson som lett organisationen sedan 2013. Det framgår av ett pressmeddelande.
Sofia Larsen, VD för Svensk Handel.
Sofia Larsen, VD för Svensk Handel. Foto: Svensk Handel
Sofia Larsen kommer närmast från rollen som chef för samverkan och kommunikation på Örebro universitet. Dessförinnan har varit riksdagsledamot för Centerpartiet, ordförande för riksdagens utbildningsutskott samt segmentschef inom friskolekoncernen Academedia där hon ansvarade för grundskoledelen.

Svensk Handels nuvarande VD Karin Johansson lämnar organisationen i februari. Under perioden 1 februari till 30 april kommer förhandlingschefen Ola Axelsson gå in i rollen som tillförordnad VD.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Här hittar du Afv Karriär