Jan Larsson

Jan Larsson 27/6 22:00

Tvåfrontskrig eller testballong

Att utse politisk huvudmotståndare kan verka trivialt, men motståndaren är dels själva antitesen mot det man själv vill uppnå – om man pratar i berättelser så är motståndaren draken som har fångat prinsessan och hotar hela staden. Utan draken blir hjälten och medhjälparen i sagan meningslösa figurer.

Jan Larsson 30/5 22:00

På väg mot extremmittens rike?

Precis som i Frankrike finns det något sökande och oroligt i opinionen. Trots högkonjunktur, massor med jobb och rekordlåga räntor ligger regeringen långt under valresultatet.

Jan Larsson 4/4 22:00

Visa mig dina likes och jag ska säga vem du är

"Då kan man plötsligt skräddarsy marknadsföring efter varje väljares eller konsuments fördomar, rädslor och känslor – alldeles oavsett om man säljer bilar eller politiska uppfattningar."

Jan Larsson 7/3 22:00

Ett narrativ säger mer än tusen ord

Inte heller Alliansen har ett bärande narrativ. I stället har båda sidor fastnat i en berättelse om ordning och reda, fler poliser och hårdare tag mot flyktingar.

Jan Larsson 22/11 22:00

Ett brev till våra kära politiker

På Bills tid vann man val genom att ta mitten med samförstånd och kompromiss. Men du lever i Hillarys tid, och hon förlorade på samma strategi. Glöm aldrig att politik är en kontaktsport.

Jan Larsson 25/10 22:00

Enade vi falla

KRÖNIKA. Vill partierna undvika göda de populistiska störmningarna bör man inte förhandla om taburetterna före valet. Respektera folks röster. Sök konstruktiva lösningar om enskilda frågor Bygg samarbeten för att lösa problem, inte för att säkra makt.

Jan Larsson 27/9 22:00

Jag märks, alltså finns jag

Smärta känns mycket starkare när man är trött. Kritik tar mycket hårdare när man är sliten. Och ännu viktigare än hårt arbete är hård hud – för att orka ta kritik som oftast blir personlig och hård i de sociala mediernas nättrollsskogar.