BMW 225xe – den nya stadsbilen

Genom vardagspusslet och med på veckoslutets utflykter. Den nya stadsbilen är en laddhybrid som bockar av önskelistans alla egenskaper: elektrisk, fyrhjulsdriven, flexibel, effektfull, bekväm – och rymlig!
Foto: Hardy Mutschler

I år introducerades Bonus Malus, bonussystemet för miljöbilar, något som blivande ägare till en BMW 225xe laddhybrid kan få stor nytta av.

Genom storstadspulsen och ut på helgäventyr

Modellen har alla egenskaper som matchar citymänniskans behov, drömmar och livsstil. Självklart är den elektrisk – men den är även effektfull och lika användbar i vardagen som till helgens äventyr. Den har samtidigt alla kvaliteter som man förväntar sig av en BMW. Alltså kort och gott: en representativ miljöbil för dig i farten.

Smakar det så kostar det – eller?

Och det är faktiskt numera inte bara dröm att välja ett alternativ som både är utmärkt för dig själv OCH för miljön. Förutom det nya skattesystemet har det hänt fler saker som gör det betydligt lättare för fler att faktiskt slå till på en laddbil.

Genom ett ladda hemma-stöd finansieras numera en stor del av både installation och utrustning för laddstation i hemmet. Även företag kan få upp till halva kostnaden finansierad. När det kommer till BMW 225xe, gör det låga förmånsvärdet modellen dessutom till en prisvärd tjänstebil.

Tekniken = bilens personlighet

Tekniken gör bilen. Konceptet bakom BMW:s Plug in-hybrider visar det tydligt. Man förstår verkligen att resultatet inte är en slump: laddhybrider med både hög kapacitet OCH låga utsläppsvärden.

Receptet består till stor del av ett imponerande samspel mellan kraftfulla elmotorer och högeffektiva förbränningsmotorer. Här pratar vi flexibel storstadspuls där BMW 225xe helt utgår från din rörlighet.

Smarta val för viktiga saker

Världen är ombytlig och inte alltid lätt. Nu kan kontrollera lite mer av den – med din telefon. Vem har inte hört om kombinationen elbilar och kyla? Du behöver inte längre bry dig om just den ekvationen. För genom smart teknik kan du få stenkoll på kupévärmen. Du kan dessutom styra den med din smartphone. Och det är bara ett exempel på alla spännande funktioner som den integrerade appen BMW Connected ger dig som ny bilägare. Smart navigation med realtidsuppdateringar och total kontroll på räckvidd? Även det är ”piece of cake”.

Tidigare har den elektriska uppvärmningen av elbilar styrt räckvidden. Detta har BMW löst på ett smart sätt. Genom ett innovativt värmepumpssystem kan energin i omgivningsluften användas vid uppvärmningen, vilket gör att du kommer längre vid varje resa.

Bokstavligen laddad med ren energi

Fyrhjulsdrift javisst. BMW 225xe är en smart bil och låter dig göra det du kan bäst. Du kan tryggt överlåta resten. Den effektiva elmotorn driver bakhjulen, medan den 136 hästkrafter starka bensinmotorn driver framhjulen. Du garanteras ett fantastiskt väggrepp och riktningssstabilitet. Tillsammans kan de båda motorerna ge dig 224 hästkrafter av ren njutning.

Det är fascinerande. Att tänka på kraften när du ser BMW 225xe laddas på din garageuppfart; en bil som bokstavligen laddas med ”ren” energi. Som alla andra laddhybridmodeller kan BMW 225xe nämligen laddas både hemma som vid offentliga laddstationer. Båda sortens kablar följer också med vid köpet.

Ger plats för dig, dina drömmar och mer

Smidigt och praktiskt. Tänk dig 400 liter. Det är rätt mycket. Och det är lika mycket som den flexibla interiören på BMW 225xe, tillåter dig att packa. Du ges också bra plats i bilen. Tack vare de högt monterade sätena kan alla i bilen njuta av ett upphöjt perspektiv. Sätt dig tillrätta och gör dig redo för att uppleva nya horisonter.

BMW har bilar som är leveransklara innan jul, läs mer här!

BMW 530e laddhybrid – körglädje med komfort och prestanda

BMW: Upplev elektrisk körglädje innan jul

BMW i3 – mer ett miljöfenomen än bil

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här