BMW 530e laddhybrid – körglädje med komfort och prestanda

Följ med tiden och den utsläppsfria körningen, utan att tumma på dina krav. BMW 530e Sedan ger flexibiliteten att köra en effektiv laddhybrid som behållit 5-seriens hyllade egenskaper.

En effektiv laddhybrid eller en pålitlig klassiker? När BMW:s 5-serie nu blivit elektrisk, behöver du längre inte stå i valet och kvalet. När du sitter bakom ratten på 530e tillåts du vara så flexibel som du behöver vara. Och du kan ärligt berätta för din omgivning att det handlar om en ”ren” körglädje – utan att överdriva.

Bevarad standard + flexibel elbilskörning

BMW 530e har behållit alla fantastiska egenskaper som förknippas med 5-serien, utan att vara mindre effektiv som laddhybrid.

Om du väljer att köra på elmotorn med de 113 hästkrafterna, kan du komma en bra bit – upp till hela 45 kilometer. Tillsammans med den 4-cylindriga bensinmotorn får du en effekt på 252 hästkrafter, självklart med automatisk växellåda. Du kör även bekvämt i flera bemärkelser, förutom att modellen är rymlig är den även utrustad med sportstolar.

Som förare är det helt upp till dig att köra på enbart el, eller att i stället spara kraften i batteriet till senare. Detta möjliggörs med de olika körlägena i bilen.

Kraftfull körning med rent samvete

Det fantastiska med konceptet bakom BMW 530e, är att man lyckats med ett imponerande samspel mellan styrkan i elmotorn och den högeffektiva förbränningsmotorn. Resultatet är en vridstark laddhybrid med hög effekt OCH låga utsläppsvärden.

Du kommer själv märka den oanade kraften. Modellen accelererar nämligen 0-100 km/h på endast 6,2 sekunder. BMW 530e ger dig fler anledningar att höja på ögonbrynen. Den låga snittförbrukningen är exempelvis häpnadsväckande låg, och koldioxidvärdet ligger på 47 g/km.

Mer ekonomiskt att köra grönt

Hur är detta möjligt? Jo, framförallt genom att varje resa startar på el, men med alternativet att spara på batteriet till senare. Den låga genomsnittsförbrukningen vid blandad körning ger ett lågt förmånsvärde och berättigar den till bonus enligt Bonus Malus, det nya skattesystemet för bilar.

Numera är det till och med rimligare att slå till på miljöbil, än motsatsen vid nybilsköp. Förutom det nya skattesystemet har ett ladda hemma-stöd skapats av Naturvårdsverket. Det kan finansiera 50 % av både laddstationen och installationen av den i hemmet. Även företag kan få upp till halva kostnaden finansierad genom Klimatklivet, även det skapat av Naturvårdsverket.

Minusgrader och långa avstånd – du har total kontroll

BMW 530e är en laddhybrid som klarar temperaturväxlingar. Du behöver inte utesluta denna modell i rädsla för isande minusgrader. När det är kallt ute kan du enkelt använda appen BMW Connected för att se till att drifttemperaturen är perfekt innan avfärd. Du kan också ställa in önskat kupéklimat, direkt i appen, så att kupén är varm och rutorna fria från frost och imma vid avfärd. Smart och anpassad komfort på bästa sätt!

Men vad som kanske är minst lika genialiskt är att du genom appen får detaljerad info om exempelvis batteriets laddnivå och räckvidd. Eftersom BMW Connected även är integrerad med bilens navigationssystem kan du lätt få in din destination genom mobilen – och du kan säkerställa att du kommer fram.

Tidigare har den elektriska uppvärmningen av elbilar styrt räckvidden. Detta har BMW löst på ett smart sätt. Genom ett innovativt värmepumpssystem kan energin i omgivningsluften användas vid uppvärmningen, vilket gör att du kommer längre vid varje resa.

Ladda hemma eller på stan

Det är fascinerande. Att tänka på kraften när du ser BMW 530e laddas på din garageuppfart; en bil som bokstavligen laddas med ”ren” energi. Som alla andra laddhybridmodeller kan BMW 530e laddhybrid nämligen laddas både hemma och vid ett ständigt växande nätverk av offentliga laddstationer. 230V och Typ 2-kablar för publik laddning följer också med vid köpet.

BMW har bilar som är leveransklara innan jul, läs mer här

BMW: Upplev elektrisk körglädje innan jul

BMW 225xe – den nya stadsbilen

BMW i3 – mer ett miljöfenomen än bil

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här