Eatgoods ugn gör nyttiga pommes frites

Eatgood säljer Lightfry, en ugn som ger krispiga pommes frites utan att använda olja. Bolaget kallar den för luftfritös. På en investerarpresentation hos Aktietorget presenterar vd Henrik Önnermark inför bolagets kommande notering.

Bolaget lyfter fram hälsofördelen som ett starkt argument för sin produkt. I Sverige konsumeras ca 9 kg pommes frites per person och år, och när pommes friteras så innehåller den en stor del olja. Genom att ta bort oljan så kan pommes frites göras nyttigare och enligt bolaget utan att kompromissa på smaken.

Många kaféer och streetfood-restauranger väljer idag att inte sälja friterad mat på grund av att det kräver stora investeringar i infrastruktur i form av till exempel ventilation och brandsäkerhetsutrustning. Genom Lightfry-ugnen kan dessa kunder nu servera krispiga pommes utan att behöva installera stora ventilationssystem och utan att behöva hantera frityroljan.

Friterad mat är idag en högmarginalprodukt vilket gör att många mindre restauranger vill kunna erbjuda det. Genom Lightfry-ugnen så kan restaurangerna servera motsvarande produkter men utan de ökade kostnaderna för hantering. Därför är det nonfry det prioriterade kundsegmentet för bolaget.

Vd Henrik Önnermark lyfter fram att pommes frites är den stora volymprodukten, men att teknologin lämpar sig väl även för andra tillämpningar.

Lightfry-ugnen har funnits på marknaden och varit i full drift hos kunder i över 4 år. Nu siktar bolaget på att ta bolaget till nästa nivå och nå kommersiell framgång.

Eatgood tar just nu in lite drygt 11,6 miljoner kronor som primärt ska användas för att stärka organisationen, stärka rörelsekapitalet och satsa mer offensivt. Teckningsperioden stänger den 23:e februari och den planerade första handelsdagen på Aktietorget är satt till 24:e mars.

Fakta om artikeln:

Denna artikel är sponsrat innehåll framtaget av externa skribenter inom ramen för SvD Börsplus partnerskap med Aktietorget. Vid frågor om innehållet, kontakta:

media@finwire.seOBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.