ABB siktar på att dra in minst 750 miljoner dollar från noteringen av sin verksamhet kring elbilsladdning

ABB förväntar sig dra in minst 750 miljoner dollar från noteringen av sin enhet inom elbilsladdning. Det uppgav vd Björn Rosengren på torsdagen efter att bolaget släppt sina Q4-siffror, rapporterar Reuters.
ABB
Emma-Sofia Olsson/SvD/TT
Han sade att listningen troligen blir av under första halvåret 2022 och det i Schweiz.

ABB, som tänker behålla en majoritetspost i enheten, ska använda noteringslikviden till att investera i den, sade Rosengren.

Under rapportsamtalet meddelade Rosengren också att Turbocharging-enheten kommer knoppas av och förmodligen noteras i Schweiz under andra kvartalet i år.

Vidare kommenterade ABB-chefen det övergripande läget inom koncernen. Han sade att året har börjat väldigt starkt och bolaget dras med den största orderboken någonsin, vilket man måste leverera på.

ABB backar drygt 2% på rapporten som var överlag i linje med förväntan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.