ABG: Kinnevik kan orsaka “brutalt” säljtryck i Millicom

ABG Sundal Collier backar från tidigare köpråd för Millicom med 600 kronor i riktkurs. Nu ser analyshuset gott om skäl att inte äga aktien kortsiktigt, varför rekommendationen sänkts till sälj med 400 kronor i riktkurs.

“Samtidigt som tillväxtutsikterna på medellång sikt är tilltalande, är det osannolikt att de uppnås inom en nära framtid, och Millicoms nuvarande dämpade tillväxttakt är inte nära att kompensera investerare för risken relaterad till ’emerging markets'”, skriver ABG i en analys två dagar efter att den Central- och Latinamerikanska telekomoperatören Millicom sänkt sina tillväxt- och resultatutsikter för helåret 2019.

ABG anser att Millicoms strategi är sund och att bolagsledningens genomförande av tillväxtstrategin går bra. Den senaste tidens resultat visar emellertid att externa faktorer bortom Millicoms kontroll, som bland annat handlar om valuta, regional BNP-utveckling och konkurrens, väntas dominera den närmsta tiden.

Millicoms försämrade utsikter bidrar inte heller till att stärka skälen för investerare att absorbera det massiva överhänget i aktien som utdelningen av Kinneviks innehav väntas leda till, enligt analysen.

ABG menar att säljtrycket kan bli “brutalt”, vilket kan leda till en mycket lägre och mer attraktiv kursnivå att gå in i aktien på.

Millicomaktien hade vid 13.30-tiden på fredagen gått ned drygt 1 procent för dagen till cirka 430 kronor, efter att på torsdagen ha fallit med 8,8 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.