Aegirbios revisor granskas efter anmälan

Revisorsinspektionen har startat en granskning av det tidigare haussade börsbolaget Aegirbios revisor. Detta efter att en aktieägare anmält bolaget. Det rapporterar SVT.
Aegirbios revisor granskas efter anmälan - Aegir bio

25 000 småsparare investerade i Aegirbio efter en rad nyheter om covidtester som skulle säljas i Asien. Aktien rusade för att sedan crascha tvärt, då SVT avslöjade kopplingar till kriminella.

I december anmäldes Aegirbio till Börsens disciliplinnämnd av Nasdaq med ett yrkande om att bolaget skulle avnoteras från First North.

Ronny Jansson ska ha förlorat stora summor i kraschen och har anmält bolagets revisor till Revisorsinspektionen, rapporterar SVT.

”Bolaget har orsakat stora ekonomiska förluster och stort lidande för tusentals privata investerare”, skriver Ronny Jansson i sin anmälan.

Revisorsinspektionen har nu öppnat ett tillsynsärende mot revisorn som jobbar för KPMG.

Frågor som tas upp är bland annat ett lån av dåvarande vd:ns bolag som inte offentliggjordes förrän 10 månader senare, samarbete med en doktor som också var aktieägare – vilket inte nämndes, och problemen med den höga omsättningen av finanschefer.

Revisorn säger till Revisorsinspektionen att ”kritiken i anmälan delvis riktas mot förvaltningsåtgärder avseende 2022 och det året har KPMG ännu ej reviderat.”

SVT har sökt revisorn, som avböjt att kommentera med hänvisning till sin tystnadsplikt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets