Affärsvärlden är årets affärsmagasin

Affärsvärlden har utsetts till Årets bästa affärsmagasin - för 27:e året i rad. Samtidigt koras Carnegie till bästa analyshus.
Affärsvärlden är årets affärsmagasin - redaktionen-small

Financial Hearings rankar årligen bästa affärsmedia och prisar såväl ekonomijournalister som analytiker. Rankingen baseras på svar från VD:ar, finanschefer och presschefer på noterade börsbolag samt analytiker och förvaltare. Under tisdagen har bland annat vinnare av priserna Årets analyshus, Årets affärsmedia, Årets veckomagasin och Priset i Björn Davegårdhs minne korats.

Affärsvärlden prisas som vinnare av priset Årets veckomagain. Tvåa i kategorin kom Börsveckan. Det är det 27:e året i rad som Affärsvärlden tar emot priset som Årets affärsmagasin.

Utöver detta blev Affärsvärlden tvåa i kategorin för Bästa affärsmedia, efter Dagens industri. Det innebär att Afv placerade sig före stora tidningar som Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

”Att Affärsvärlden rankas som Sveriges bästa ekonomimedia efter jätten Dagens industri är vi verkligen stolta över. Det är glädjande att börsbolag och finansmarknad uppskattar det vi gör”, säger chefredaktör Peter Benson.

Carnegie är årets analyshus

Carnegie rankas som bästa analyshus, vilket är det 8:e året i rad investmentbanken vinner den kategorin. Tvåa efter Carnegie placerades ABG Sundial Collier, följt av SEB.

Priset i Björn Davegårdhs minne tilldelades till aktieskribenten Lars Frick på Börsveckan. Förra året vann Affärsvärldens analytiker och redaktör för analysredaktionen Daniel Svensson priset.

Priset i Roland Jonssons minne går i år till Josefin Johansson, analytiker på Handelsbanken.

Affärsvärlden växer

Affärsvärlden har nyligen rekryterat flera reportrar och en ny marknadsförare. Syftet är att satsa ännu mer på premiuminnehåll för våra prenumeranter.

”Nu tar vi en del av lönsamheten och gör en satsning som vi hoppas ska bära frukt”, sa Affärsvärldens VD Josefin Sigedal när rekryteringarna blev offentliga.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG