Affärsvärlden är Årets Affärsmagasin – tung utmärkelse till Afv-analytiker

Affärsvärlden prisas som Årets affärsmagasin - för 26:e året i rad. Dessutom får Afv:s analytiker Daniel Svensson priset i Björn Davegårdhs minne
Affärsvärlden är Årets Affärsmagasin – tung utmärkelse till Afv-analytiker - afv
Affärsvärlden utses till årets bästa veckomagasin

Financial Hearings rankar årets bästa affärsmedia och ekonomijournalister. Rankingen görs baserat på svar från VD:ar, finanschefer och presschefer hos listade bolag, men även förvaltare och analytiker. Vinnare av årets analyshus, årets rookie, årets veckomagasin, årets nyhetsbyrå, årets dagliga affärstidning samt priset i Björn Davegårdhs minne korades under onsdagen.

I tävlingen röstades Affärsvärlden fram som årets bästa affärsmagasin, på andraplats hamnade Börsveckan. Det är 26:e året i rad som Affärsvärlden prisas som Årets affärsmagasin.

”Affärsvärlden är ett måste för seriösa investerare”, säger prisutdelaren Jesper Davegårdh.

”Det är jättekul att Affärsvärlden har läsarnas förtroende och då inte minst de finansproffs som deltagit i Financial Hearings undersökning”, säger Peter Benson, chefredaktör för Affärsvärlden.

Daniel Svensson

Priset i Björn Davegårdhs minne går till Affärsvärldens analytiker Daniel Svensson. I samband med utmärkelsen förklarar Jesper Davegårdh att Svensson är en extremt skarp börsskribent. Med lång erfarenhet av att analysera aktier, och en pricksäkerhet som är ovanligt hög i sina analyser och artiklar.

”På grund av jäv har jag inte deltagit i valet av Daniel Svensson som vinnare av priset Björn Davegårdhs Minne. Men jag kan med stor övertygelse säga att ingen pristagare kan vara mer värdig än Daniel. Förutom att vara redaktör för Sveriges bästa analysredaktion är han en av de bästa analytiker som finns, vill jag påstå. Och dessutom en väldigt uppskattad kollega”, säger Peter Benson.

Daniel Svensson själv efter utmärkelsen:

”Det är en stor, stor ära att få detta pris! Björn är en viktig förebild för många av oss som skriver aktieanalyser idag”, säger han.

Carnegie vinner utmärkelsen årets analyshus, följt av ABG Sundal Collier på andraplats. Priset årets Rookie i Roland Jonssons minne tilldelades Viktor Trollsten på Danske Bank. Bästa nyhetsbyrå blev Direkt och Dagens industri utsågs till bästa dagstidning.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco