Affärsvärlden växer – rekryterar flera reportrar

Affärsvärlden fortsätter expandera. Fyra nya skribenter är på plats och det kommer märkas framförallt på Affärsvärldens sajt framöver. ”Vi lägger nu ännu mer resurser på premiuminnehåll för främst våra prenumeranter”, säger VD Josefin Sigedal.
Linus Gisborn, Cecilia Nikpay, Sofia Hårdänge och Anthony Livebrant är Affärsvärldens senaste rekryteringar.
Linus Gisborn, Cecilia Nikpay, Sofia Hårdänge och Anthony Livebrant är Affärsvärldens senaste rekryteringar. Foto: Åsa Swee

Magasinet Affärsvärlden har funnits i 122 år. Nu för tiden satsar vi framför allt digitalt – något som också gett resultat. I år har Afv bland annat slagit nya trafikrekord och nått en bra bit över 200 000 användare under en enda vecka.

Men vi vill alltid bli bättre. Därför har Afv på kort tid rekryterat fyra reportar:

  • Sofia Hårdänge, som kommer närmast från Dagens Industri.
  • Anthony Livebrant, från Nyhetsbyrån Direkt.
  • Cecilia Nikpay, ekonom och frilansjournalist som bland annat skrivit för Fokus och Axess.
  • Linus Gisborn, kommer närmast från Shark Communications och har ett förflutet på bland annat Sydsvenskan och Expressen.

”Gör Affärsvärlden ännu bättre”

Rekryteringarna görs mot bakgrund av att Affärsvärlden 2022 för tredje året i rad uppvisade en hög och stigande lönsamhet.

”Nu tar vi en del av lönsamheten och gör en satsning som vi hoppas ska bära frukt”, säger Affärsvärldens VD Josefin Sigedal.

Syftet är som alltid att göra produkten bättre.

”Afv har ett väldigt bra gäng på plats men det är alltid en utmaning att hinna med att täcka alla de områden som intresserar våra underbara läsare. Nu när vi blir fler så räknar jag med att vi kan höja oss ett par snäpp och förmodligen även bryta lite ny mark genom fördjupad bevakning av utvalda områden”, säger Affärsvärldens chefredaktör Peter Benson.

Utöver redaktionella satsningar så har Affärsvärlden också rekryterat en digital marknadsförare.

VD med på topplista

Affärsvärldens VD Josefin Sigedal har nyligen tagit plats på Ledarnas lista över Framtidens Kvinnliga Ledare. Det är andra året i rad som hon tar plats på topplistan.

Affärsvärldens VD Josefin Sigedal.
Affärsvärldens VD Josefin Sigedal.

”Jag känner mig hedrad att få uppmärksammas tillsammans med så många andra duktiga ledare, som jag ju inspireras av. Men framförallt tycker jag att jag har världens roligaste jobb och är glad över att ha så smarta och hårt arbetande kollegor”, säger hon.

Nya verktyg och en stark portfölj

Affärsvärlden publicerar texter, intervjuer och aktieanalyser och skickar nyhetsbrev varje dag (här kan du förresten prenumerera på nyhetsbreven – om du inte redan gör det). Dessutom utvecklar vi hela tiden vår sajt och dess funktioner. I februari lanserade vi exempelvis sidan Aktierekar, som samlar alla de senaste köprdåen, riktkurserna och rekommendationerna för svenska aktier.

Ett exempel på andra nya verktyg är Uppköpsguiden, där vi samlar all information om över 100 uppköpsbud på börsbolag från 2017 fram till idag.

Dessutom fortsätter Afv-portföljen att gå starkt. Portföljen överpresterar index kraftigt hittills i år. Den har också gått rejält mycket bättre än index sedan starten – sedan december 2015 är Afv-portföljen upp 231% medan OMXSGI har klättrat 111%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco