Affärsvärldens aktietips v. 15

(Uppdaterad) Ir-konsulten HiQ och en av börsens största butikskedjor får grönt ljus i den senaste utgåvan av Affärsvärlden.

Affärsvärlden (Afv) ger följande köptips i det senaste numret (15): HiQ och Clas Ohlson.

Den tillfälliga svackan iClas Ohlsonär ett bra köptillfälle. På ett års sikt räknar Afv med att aktien åtminstone testar kursrekordet kring 165 kronor. Lägg därtill en utdelning på omkring 4 kronor och totalavkastningen hamnar på 28 procent. Det är klart attraktivt i ett kvalitetsbolag, fastslår tidningen.

HiQär inget fynd. I dag handlas aktien till 15 gånger vår vinstprognos för innevarande år, vilket är något under det historiska genomsnittet. Men nästa år bör bli än bättre och p/e-talet sjunker därmed till 13. Även om det kan komma kortsiktiga bakslag är aktien köpvärd. Afv upprepar köprekommendationen och höjer riktkursen på ett års sikt från 35 till 40 kronor.

Affärsvärlden ger också ett säljtips, läs det här!

nullnullnullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här