Africa Oil erhåller 100 miljoner dollar i utdelning från Prime – nästan fått igen hela köpeskillingen

Olje- och gasbolaget Africa Oil har fått 100 miljoner dollar i utdelning från sin nigerianska investering Prime, ett bolag som Africa Oil äger till 50%.
Africa Oils Keith Hill.
Africa Oil investerade 520 miljoner dollar i Prime i januari 2020. Sedan dess har bolaget fått elva utdelningar om totalt 500 miljoner dollar.

“Vi har haft en stark start på året med en skuldfri balansräkning, genomförandet av en basutdelningspolicy för Africa Oils aktieägare och tillkännagivandet av en betydande fyndighet av lätt olja utanför Namibia. Det gläder mig också att efter två starka produktionsår och efter att ha fått 500 miljoner dollar i utdelning från Prime, att våra 2P-reserver i slutet av 2021 är högre än 2P-reservbasen vid tidpunkten för Prime-förvärvet. Detta understryker den utmärkta kvaliteten på dessa tillgångar”, uppger VD Keith Hill i en kommentar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.