Africa Oil rusar efter medieuppgifter kring oljefynd

Olje- och gasbolaget Africa Oil rusar runt 23% under hög omsättning efter medieuppgifter kring Venusprospektet i Namibia, där bolaget har ett intresse genom sitt ägande om 30,9% i Impact Oil & Gas. Det skriver Dagens industri.
Africa Oils Keith Hill.
Det var i slutet av februari som Totalenergies meddelade att de stött på ett stort fynd av lätt olja med tillhörande gas i Venusprospektet, som ligger i Block 2913B i Orange Basin, Namibia. I det blocket har Impact Oil & Gas ett 20-procentigt ägandeskap.

Enligt Di uppger nu tre källor till oljesajten Upstreamonline att fyndigheten kan vara rejält mycket större än vad som tidigare rapporterats, och att det eventuellt kan vara det största djuphavsfyndet i världen, med över 13 miljarder fat olja vid blocken 2913B och 2912.

Tidigare har konsultföretaget Wood Mackenzie beräknat de utvinningsbara oljereserverna i fyndigheten till minst 3 miljarder fat.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets