Aggregerad köpråds-andel för svenska börsbolag stiger

Den aggregerade köpråds-andelen för svenska börsbolag har stigit något och ligger per 2 december på 52%. Det kan jämföras med 51% som var fallet i början av september.
Aktier, Fonder
Foto:TT
Samtidigt är behåll-andelen oförändrad på 37% och sälj-andelen kvar på 12%.

Det visar Finwires granskning av Bloombergs data över de samlade analytikerråden. I undersökningen ingår 1 493 aktierekommendationer på de svenska börsbolag som Bloomberg har rekommendationsdata på.

Den aggregerade köpråds-andelen för OMXS30-bolagen ligger på 50% per den 2 december 2020. Det kan jämföras med 49% i slutet av april och 47% som var fallet i början av september i år.

Behåll-andelen har sjunkit till 35% från 38% i början av september, medan sälj-andelen är oförändrad på 15% under samma period.

Det visar Finwires granskning av Bloombergs data över de samlade analytikerråden. I undersökningen ingår totalt 653 aktierekommendationer.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets