Aktieråd: Stockmann halvvägs hemma

Efter flera års omstruktureringar har finländska Stockmann börjat få ordning på strukturen. Ska aktien vara köpvärd krävs antingen ytterligare styrkebesked eller en lägre värdering.

Finländska Stockmann har storstädat i sin struktur. Fokus är nu på varuhus, klädkedjan Lindex och fastigheter. Olönsamma dotterbolag har sålts av eller avvecklats.

Det har positiv effekt på resultatet. Men i vårt ettåriga perspektiv är aktien för dyr, i synnerhet i jämförelse med konkurrenter.

”Det krävs ytterligare styrkebesked för att aktien ska bli intressant på dagens nivåer. Och givet de kort som ligger på bordet, ter det sig lämpligt att vänta”, skriver Affärsvärlden i analysen.

Det här är en kortversion av analysen Handlarhuset halvvägs hemmaEfter flera års omstruktureringar har finländska Stockmann börjat få ordning på strukturen. Ska aktien vara köpvärd krävs antingen ­ytterligare styrkebesked eller en lägre värdering..

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här