Alibaba och Tencent kan komma att öppna sig för varandra

Alibaba och Tencent överväger att gradvis öppna sina tjänster åt varandra. Det rapporterar Wall Street Journal och hänvisar till källor.
Alibaba

De första stegen kan vara att Alibaba introducerar Tencents betaltjänst Wechat Pay på sina e-marknadsplatser Taobao och Tmall. Tencent i gengäld kan komma att underlätta listningen av produkter på Alibabas sajter på meddelandeappen Wechat.

Att bolagen är på väg att närma sig beror på att Peking vill bryta de kinesiska teknikjättarnas internetmonopol. I Alibabas fall har bolaget beordrats att genomföra en betydande omstöpning inom tre år och rapportera in detta.

Om Alibaba och Tencent realiserar närmandet kan detta sporra en ökad konkurrens och vara till fördel för konsumenter. Men det innebär också att bolagen får en större insyn i varandras verksamheter.

Alibaba-aktien stiger 3,7 % under förhandeln i USA på uppgifterna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.