Alla Affärsvärldens analyser vecka 10

Analyser av LeoVegas, Awardit, GHP Specialty Care, CombinedX, Medicover, Hubbster, Utdelningsaktier, Preferensaktier, Stabila bolag, Billiga aktier, Välfärdsbolag, Tillväxtbolag, Investmentbolag, Säkerhetsaktier, Spac-bolag samt Afv-portföljen, Råduppföljning och nytt poddavsnitt.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 10 - Vecka10.Afv.

LeoVegas

Speloperatören LeoVegas har kompenserat intäktsbortfallet från Tyskland och Holland på ett bra vis. Starten på 2022 var god med 9% tillväxt i januari. Under året väntas reglering på den viktiga kanadensiska marknaden samt lansering i USA.

Awardit

Awardit stängde nyligen böckerna för ett urstarkt 2021. 2022 har börjat bra, men ny ledning, svåra jämförelsetal och en utmanande värdering grumlar framtidsutsikterna för bolaget.

GHP Specialty Care

Vårdkoncernen Capio lägger ett bud på GHP Specialty Care uppgående till 35 kronor per aktie. Budpremien är hela 96%. Affärsvärlden har sedan tidigare ett köpråd på GHP. Hur skall man se på budet?

CombinedX

Noteringsaktuella IT-konsulten CombinedX har gjort en hel del förvärv senaste åren. Lönsamheten för koncernen är god. Når bolaget omsättningsmålet på 1 miljard år 2025 blir aktien troligen en bra investering. Sista teckningsdag: 220317

Medicover

Kriget i Ukraina har satt press på den östeuropeiska vårdkoncernen. Samtidigt kommer den höglönsamma affären inom covidtestning fasas ut kommande år. Det bådar inte gott för aktien.

Hubbster

Mjukvarubolaget Hubbster noterades på NGM. Erbjudandet fulltecknades inte och aktien föll med omkring 50%.

Utdelningsaktier

Affärsvärldens analysavdelning om fem aktier med extra bra utdelning som kan klara krisen.

Preferensaktier

För ovanlighetens skull har preferensaktier stått emot årets börsras väl. Det kan vara dags att byta preffarna mot vanliga börsaktier.

Stabila bolag

Affärsvärldens analysavdelning om de stabila bolagen med förutsättningar att tuffa på även i kristider.

Billiga aktier

Affärsvärldens analysavdelning listar fem aktier som är riktigt hårt slagna under börsraset men som kan bli bra investeringar på sikt.

Välfärdsbolag

Börsens välfärdsaktier har pressats under en längre tid. Inte minst på grund av den politiska risken. Högst på dagordningen för valåret 2022 är försvarsfrågan. Kan det minskade fokuset på vinster i välfärden gynna välfärdsaktierna? Afv listar ett par favoriter.

Tillväxtbolag

Årets börsras har gjort att en rad av börsens kvalitetsbolag har kommit ned till mer aptitliga nivåer rent värderingsmässigt. Afv listar ett par kvalitativa bolag som lockar till köp.

Investmentbolag

På senare år har allt fler investmentbolag värderats till en premie mot substansvärdet. Hur värderas aktierna och deras portföljbolag efter kursfallet på börsen och vilka är Affärsvärldens favoriter?

Säkerhetsaktier

Kriget i Ukraina leder till nya prioriteringar i många länder. Mer försvar, säkrare el och dyrare bränslen. Vilka bolag kan bli vinnare på det?

SPAC-bolag

Spacarna har stått emot börsfallet hyfsat och borde fortsätta att fungera som krockkudde vid ytterligare nedgång. Samtidigt är läget nu också mer gynnsamt för dessa förvärvsletande pengapåsar.

Afv-portföljen

En ny skakig vecka för börsen. Vi ersätter ett par cykliska namn med konjunkturstabila värdeaktier.

Råduppföljning

Det var rätt att köpa teknikbolaget Net Insight som utvecklats starkt. Även köprådet i Swedish Match blev bra. Bland omgångens övriga råd stack Aspire Global ut.

Nytt poddavsnitt

Hur ska man tänka på börsen i dessa oroliga tider? Vi går igenom vi sju strategier för att hitta vinnande aktier, och listar bland annat tillväxtbolag, stabila bolag och fem totalt uträknade aktier. Bland annat tar vi upp bolagen Thule, Bahnhof, Evolution, Kindred och Swedish Match. I studion Peter Benson, Madeleine Lundberg och Daniel Svensson.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.