Alla Affärsvärldens analyser vecka 13

Analyser av Cibus Nordic, Orkla, Awardit, Intrum, CombinedX, H&M, Bokusgruppen, EQL Pharma, ALM Equity/Svenska Nyttobostäder och Amhult 2 samt Afv-portföljen, Investeraren, Insiderkollen, Börsgolvet, Råduppföljning, nytt poddavsnitt och rapportkalender vecka 14.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 13 - vecka13.

Cibus Nordic

Trist ägarbild och en styrelse med lite väl stelbent förhållningssätt till bolagets aktieutdelning är minusposter i vår bok. Den som kan se förbi det hittar en aktie som värderas till under 12 gånger vinsten och är vinnare på successivt lägre räntor.

Orkla

Norska livsmedelsjätten Orkla är uppe i en stor omställning som kan resultera i ett mindre men också mer lönsamt bolag. Framgång kräver dock en stor uppryckning jämfört med nuläget.

Awardit

Efter sju sorger och åtta bedrövelser lägger huvudägare och nyckelpersoner ett bud på 132 kronor som värderar lojalitetsbolaget till drygt 1,1 miljarder kronor. Premien är hög, men budet kommer efter en längre svacka som satt aktien under rejäl press.

Intrum

Även om inkassokoncernen Intrum gör allt i sin makt för att undvika nyemission så behöver den som investerar i aktien vara redo för ett sådant scenario.

CombinedX

IT-konsulten CombinedX uppvisade god organisk tillväxt ifjol och gjorde även ett förvärv. Hitintills i år har två nya bolag köpts.

H&M

Klädkedjans aktie rusar 13% på en rapport där rörelseresultatet förbättras med 2,4 miljarder kronor jämfört med samma kvartal föregående år. Åtminstone två stora utmaningar kvarstår dock på vägen mot marginalmålet om 10%.

Bokusgruppen

En stark julhandel gjorde 2023 till ett bra år för Bokusgruppen. Avgörande för aktien blir om marginalerna kan hållas uppe här och helst stärkas lite. I så fall är aktien klart billig vilket är delvis motiverat men också delvis lockande.

EQL Pharma

Nischgenerikabolaget EQL Pharma har en imponerande tillväxthistorik. Bolagets stora läkemedels-pipeline borgar för fortsatt hög tillväxt kommande år. Samtidigt har aktien gått starkt och är inte billig. Är det ändå läge att trycka på köp?

ALM Equity/Svenska Nyttobostäder

Bostadsutvecklaren ALM Equity och den närbesläktade fastighetsavknoppningen Svenska Nyttobostäder föreslås gå ihop i en räddningsaffär som blir yttersta kvitto på att det sistnämnda bolaget redan från början var helt beroende av låga räntor, och kanske aldrig borde särnoterats.

Amhult 2

Om två-tre år kommer Amhult 2 vara i mål med samtliga kvarter i Amhult centrum. Om man lyfter blicken tills dess ser aktien ganska billig ut.

Afv-portföljen

Investeringen i Volvo blev en fullträff men nu har vi sålt posten ur Afv-portföljen.

Investeraren

Efter en ”löjligt stark uppgång” sålde Carmignac-förvaltaren Mark Denham av Eli Lilly till förmån för den danska bjässen Novo Nordisk. I Sverige satsar globalförvaltaren på tungviktarna Atlas Copco och Assa Abloy. ”De tickar alla våra boxar extremt väl”, säger Denham i en intervju med Afv.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Senaste veckorna har intressanta transaktioner bland annat skett i Intrum, CellaVision, Hemnet, Thule, Essity och Scandic Hotels.

Börsgolvet

Stockholmsbörsen närmar sig bolagen i city, aggressiva säljare blundar för IFRS och fastighetsbolag satsar på fryspizza i vårsolen!

Råduppföljning

Köprådet i Spotify blev en home run, vilket även kan sägas om vår skeptiska inställning (sälj) till Swedish Stirlings aktie. Bäst av alla aktier gick Pagero som steg över 200% efter en rafflande budstrid.

Nytt poddavsnitt

Daniel Zetterberg och Björn Rydell diskuterar följande i veckans avsnitt: Hanza (1:35), Addtech (8:37), Midsona (14:26), Cibus (21:37), Karnell (30:29), Awardit (34:18) och Surgical Science (42:33).

Viktigaste bolagshändelserna vecka 14

Kommande vecka rapporterar Oscar Properties och utdelning är att vänta från Ericsson. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 14.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets