Alla Affärsvärldens analyser vecka 14

Analyser av Heimstaden Pref, Concordia, Harvia, Upsales, Hexatronic, fastighetssvep obligationer, Teqnion och Precio Fishbone samt IPO-summering, Buy&Hold-portföljen, Börsgolvet, Råduppföljning och rapportkalender vecka 15.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 14 - Vecka 14

Heimstaden Pref

Både Heimstaden Bostad och dess huvudägare Heimstaden AB brottas med stigande räntor. Den komplexa strukturen och svårbedömda intjäningsförmågan ger inte heller något plus i kanten, även om direktavkastningen nära 10% lockar för den som tror bolaget reder sig.

Concordia Maritime

Stenakontrollerade rederiet Concordia har sålt fartyg i hög takt och en likvidation av hela flottan kan ligga i korten. Vad skulle det i så fall kunna innebära för balansräkningen och aktieägarna? Nästa fråga är om kapitalet skiftas ut eller om det kommer återinvesteras med ny ”grön” profil?

Harvia

Finska bastutillverkaren Harvia framstår som ett riktigt kvalitetsbolag. Här och nu ser läget dock ganska svettigt ut med mättad marknad, energikris och med ryska marknaden som blivit till paria.

Upsales Technology

Efter 79 kvartal i rad med tillväxt sjönk Upsales återkommande intäkter under Q1 2023. Att bolagets VD sålt aktier för över 90 Mkr så sent som i slutet av februari i år skaver extra mycket.

Hexatronic

Kabeltillverkaren Hexatronic är ett av börsens snabbast växande bolag. Men nu anar blankare dämpad tillväxttakt i USA vilket sänkt aktien. Kan det vara ett köptillfälle?

Fastighetssvep obligationsexponering

200 miljarder kronor – så mycket obligationer har enbart de tre största fastighetsbolagen utestående. Afv:s kartläggning visar att den finansiella beredskapen för att hantera kommande förfall varierar kraftigt.

Teqnion

Teqnion har utklassat börsen med en uppgång på 47% sedan årsskiftet. Afv har synat förvärvsbygget och har svårt att förstå skälen bakom kursrusningen.

Precio Fishbone

IT-konsulten Precio Fishbones marginaler pressades under 2022. Aktien har sjunkit drygt 40% sett över ett år. Är aktien köpvärd?

IPO-summering

Aktiviteten på IPO-guiden har varit låg under inledningen av 2023. Ett bolag har noterats och en notering har ställts in. Förhoppningsvis ökar noteringstempot framöver. Bland noteringskandidaterna finns en snabbväxande serieförvärvare.

Buy&Hold-portföljen

Buy&Hold-portföljen tappade lite på index under mars. Vi tar hem vinsten i en av de bästa aktierna.

Börsgolvet

Finanselit med hemliga kulturböjelser syns i samma cykelklunga på Östermalm. Alltmedan Alectas förbannelse verkar och Arnhult planerar comeback.

Råduppföljning

Det var rätt att tro på Munters vars aktie var billig trots lyckad turnaround i ryggen. Likaså blev det bra att köpa det ständiga problembolaget Scandi Standard som visat positiva tecken under året. En turnaround vi dock inte trodde på var Footway som i stället fick ett säljråd vilket även det visade sig helt rätt.

Viktigaste bolagshändelserna vecka 15

Kommande vecka rapporterar bland annat Atrium Ljungberg, Norditek och Newbury Pharmaceuticals. Utdelning är att vänta från Dometic och Pandox. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 15.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG