Alla Affärsvärldens analyser vecka 15

Analyser av Musti, New Wave, Alligo, Fortinova, Kindred och Promimic samt Insiderkollen, Utdelningsportföljen, Råduppföljning och nytt poddavsnitt.

Musti Group

Tillväxten och lönsamheten pekar uppåt för Musti. Som marknadsledare har bolaget goda möjligheter att fortsätta att kapitalisera på husdjurstrenden.

New Wave

2021 blev ett riktigt bra år för New Wave. Marginalerna har stärkts avsevärt jämfört med innan pandemin. Koncernens guldägg i form av varumärket Craft utvecklas fint.

Alligo

Efter avknoppningen av Momentum har Alligo fått en rätt aptitlig värdering. I alla fall om fjolårets lönsamhetslyft håller i sig hjälpligt. Det tror vi på.

Fortinova

Trots 22% högre hyresintäkter tappar Fortinova 21% av förvaltningsresultatet i spåren av högre energipriser. Det blir en intressant rapportsäsong för fastighetsbolagen.

Kindred

Speloperarören Kindred tappar som väntat mycket intäkter under inledningen av 2022. Bolaget tar inte emot intäkter från Nederländerna i väntan på licens. Aktien är ned över 40% senaste året och osäkerheten stor. Är aktien spelbar?

Promimic

IPO-aktuella Promimic utvecklar ytbehandlingslösningar för ortopediska- och dentala implantat. Bolaget tar nu in pengar till den pågående kommersialiseringen i USA.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Intressanta transaktioner har bland annat skett i H&M, Creades och Awardit.

Utdelningsportföljen

Inlösenpengarna från Fast Partner ska återinvesteras. Men nu ratar vi preferensaktier och satsar hellre på en lite orättvist slagen börsnykomling.

Råduppföljning

Bara en aktie i veckans omgång slutade tydligt på plus – och det med råge. Spermosens blev en av senaste årets bästa börsnoteringar och alltså helt rätt att teckna. Andra aktier vi analyserade var bland annat Nobia, MTG, Avanza och Alimak.

Nytt poddavsnitt

Daniel Zetterberg och Björn Rydell bjuder på analyser av Loomis, Pricer, Footway, AdderaCare, Mekonomen och Oneflow. Dessutom IPO-guiden där vi tar upp det senaste på börsnoteringsfronten.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.