Alla Affärsvärldens analyser vecka 17

Analyser av Engcon, HODL SPAC, Vitrolife, Serneke, Sensidose, Nilörngruppen, Kindred, AQ Group, BioGaia, Pandox, Pricer och Intrum samt Afv-portföljen, Krönika, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning, Insiderkollen, nytt poddavsnitt och rapportkalender vecka 18.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 17 - Vecka17.2023.png

Engcon

Engcon imponerar med lönsam tillväxt och aktien tar inte mycket intryck av signalerna om sämre byggkonjunktur.

HODL SPAC

HODL SPAC skulle leta upp ett förvärv inom kryptobranschen men bytte fot när de tillgångarna kraschade. Nu är det solceller som gäller.

Vitrolife

Medicinteknikbolaget Vitrolifes förvärv av spanska Igenomix häromåret har breddat produktportföljen vilket skapar nya tillväxtmöjligheter. Senare i år tillträder Vitrolifes nya VD. Hur ska man se på aktien?

Serneke

Fastighetsbolaget Doxa lägger ett bud på byggbolaget Serneke. Premien är drygt 83% jämfört med gårdagens stängningskurs och betalning sker genom nyemitterade aktier i Doxa.

Sensidose

I slutet av mars lade norska Navamedic ett bud på Sensidose uppgående till 6,27 kronor per aktie. EQL Pharma kontrade förra veckan med ett konkurrerande bud på 7,60 kr. Navamedic höjde därefter vederlaget till 8,00 kronor. På måndagsmorgonen höjer EQL Pharma nu budet till 8,40 kronor.

Nilörngruppen

Etikettkoncernen har använt de goda tiderna under 2021 och 2022 till att utöka organisationen. Nu tycks bolaget sitta med för höga kostnader samtidigt som efterfrågan faller och lagernivåerna hos kunderna är höga.

Kindred

Styrelsen i speloperarören Kindred inleder en strategisk översyn av bolaget som både kan inkludera samgående eller försäljning av bolaget. Senaste åren har det skett en hel del konsolidering i iGaming-sektorn. Hur ser oddsen ut för uppköp?

AQ Group

Kontraktstillverkaren AQ Group har ett starkt år i ryggen och inledningen på 2023 var också riktigt bra. Ledningen ser inga tydliga tecken på att efterfrågan bromsar in. Bolaget har en solid balansräkning som ger utrymme för tillväxtsatsningar. Är aktien köpvärd?

BioGaia

Probiotikabolaget BioGaia presenterar preliminära siffror för Q1. Tillväxten fortsätter imponera och likaså resultatutväxlingen. BioGaias VD Isabelle Ducellier lämnar bolaget i höst. Är aktien fortsatt köpvärd?

Pandox

Hotellfastighetsbolaget kom med en svag rapport för första kvartalet vilket fått aktien på fall. Den mer långsiktige ser ett köpläge.

Pricer

Prismärkningsföretaget Pricer rasar 23% på beskedet att bolaget skall göra en emission på minst 300 Mkr senast under tredje kvartalet i år. Några konkreta villkor anges dock inte vilket skapar osäkerhet.

Intrum

I vår senaste analys av Intrum sattes ett köpråd på aktien. Bolaget har tyvärr utvecklats i linje med det pessimistiska scenariot i den analysen.

Afv-portföljen

SEB värderades upp efter bättre vinst än väntat men i övrigt har portföljen mest haft motvind.

Krönika

”Siffernissar” är ett sätt att beskriva folk som sysslar med analys och aktieinvesteringar. Jan Guillou menar det som en förolämpning men många av oss tar det som en komplimang eftersom vi älskar det kvantitativa inslaget i värderingskonsten. Men det räcker inte med Excel eller AI för bra aktieanalys. De allra viktigaste sakerna går (som tur är) inte att sätta ett numeriskt värde på.

Börsgolvet

Vårkänslorna spirar på Stureplan och analytikerna får en skön strålterapimassage, medan ”Sudden Sellers of Infrea” stormar Stockholmsbörsen med högafflar.

Investeraren

Efter årets uppgång är bör investerare nu vara mer försiktiga på börsen, enligt investmentbolaget Bures VD Henrik Blomquist. ”Det finns så mycket oro i världen och ekonomin vet inte var den ska stå”, säger han till Affärsvärlden.

Råduppföljning

Det var rätt att avråda från Inuheats IPO som ställdes in. Köprådet i Nilörngruppen fungerade dock inte då höga lagernivåer och ökande kostnader slagit mot etikettbolagets marginaler.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Senaste veckorna har intressanta transaktioner bland annat skett i EQT, Assa Abloy, Volati, Bilia, Note, Byggmax, Vitrolife och Teqnion.

Nytt poddavsnitt

I veckans Affärsvärlden Analys hör vi Peter Benson, Joakim Hellquist och Björn Rydell diskutera bland annat Sensidose, SignUp, Rovio, Flexion, RugVista och Katalysen.

Viktigaste bolagshändelserna vecka 18

Rapportfloden fortsätter och kommande vecka rapporterar bland annat Skanska, K-Fast, Securitas, Bahnhof, Storytel och Peab. Utdelningar är också att vänta från H&M och Investor. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 18.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder