Alla Affärsvärldens analyser vecka 23

Analyser av: ABG Sundal Collier, DNB, Traton, Gullberg & Jansson, Tikspac, Clas Ohlson, Sectra, LED iBond, Nanoform, Tamturbo, Aspire Global, Alcadon, Afv-portföljen, Råduppföljning, Podden Afv Analys och Inbjudan Temadag Förvärvstillväxt 9/6.

ABG Sundal Collier 

Personalen är verkligen den viktigaste tillgången och det mesta av intjäningen går därför till de anställda och särskilt mäklarfirmans partnergrupp. ABG Sundal Collier har dock lyckats kalibrera det hela rätt bra även visavi aktieägarna.

DNB 

DNB står väl rustat att kunna ta smällar under covid19-krisen. Aktiens potential på uppsidan är inte lika uppenbar.

Traton 

Det kommer en rejäl uppförsbacke framöver om man ser till de åtgärder Scania vidtar. Men det är svårt att se aktien fortsatt under 200 kr när krönet närmar sig.

Gullberg & Jansson

Aktien har gått som ett skott när svenskarna bygger pooler som sällan förr. Nu stundar sommaren och högsäsong men vi tvekar om aktien är fortsatt köpvärd.

Tikspac 

I första kvartalet syntes inga större spår av viruskrisen. Kommande kvartal blir däremot tuffare för Tikspac. Den stora saken är däremot bolagets nya huvudägare som sätter aktien i en helt ny dager.

Afv-portföljen: Mekonomen

Mekonomens aktie har återhämtat sig en hel del efter rapporten. Som vi flaggade för i vår analys häromdagen väljer vi nu att dumpa aktien efter en lång och svajig resa.

Clas Ohlson 

Prylkedjans åtgärdsprogram har gett imponerande resultat och bolaget verkar klara viruskrisen förvånansvärt väl. Klarar bolaget sitt finansiella lönsamhetsmål är aktien billig jämfört med andra likartade aktier.

Sectra

De långsiktiga tillväxtmöjligheterna för Sectra är alltjämt goda. På kort sikt finns oron kring viruskrisen vilket aktiemarknaden inte tycks bry sig om.

LED iBond

Danska LED iBond genomför en nyemission inför listning på danska First North. Bolaget växer kraftigt och har aggressiva målsättningar.

Nanoform 

Under sin första handelsdag steg aktien cirka 25 procent. Riskaptiten är definitivt på topp igen efter coronaraset.

Tamturbo

Det finska bolaget som utvecklat en helt oljefri turbokompressor ställer in börsnoteringen som skulle skett i nästa vecka. Detta efter en investering från en industriell investerare.

Aspire Global

Det israeliska företaget sköter den underliggande tekniken åt mer än fyrtio nätkasinobolag. Det finns frågetecken både för vinstutvecklingen och hur bolaget använder sina resurser men också en lockande rabatt i aktien.

Alcadon

Nischdistributören Alcadon har två tunga år bakom sig med negativ tillväxt. Fjolåret var präglat av omstruktureringar men återvänder tillväxten så är uppsidan sannolikt stor.

Afv-portföljen 

Hoppet om en snabb återhämtning efter Covid-19-nedstängningen lever och eldar på börserna. Även Afv-portföljen avancerade under maj.

Råduppföljning: Fem av sju rätt

Köprådet i det finska rörbolaget Uponor utvecklades bra. Häromveckan slog vi om till ett neutralt råd. Det var även rätt att avstå noteringen av Tingsvalet samt att sälja skyltbolaget Motion Display som fallit kraftigt.

#70 – Spel, stridsflygplan och nästa Fortnox?

Analyser av Embracer, Carasent som spås bli det nya Fortnox, Millicom och SAAB. Dessutom – det händer oväntat mycket i IPO guiden. Björn Rydell, Daniel Zetterberg och Peter Benson diskuterar överraskningarna.

Affärsvärldens Temadag Förvärvstillväxt

Den 9 juni med start kl 12:55 är du som läsare av Affärsvärlden inbjuden att följa Temadagen Förvärvstillväxt där sex förvärvsintensiva bolag presenterar. Bolagen är Alcadon, Aspire Global, BHG Group, Green Landscaping, Fastator och Nederman. Affärsvärldens Peter Benson är moderator.

 

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: