Alla Affärsvärldens analyser vecka 28

Analyser av: Catena, Vimian, Micro Systemation, Lohilo, Creades, Vitrolife, Spermosens, Pila Pharma, Dometic, Collector Bank, Diagonal Bio samt Råduppföljning.

Catena

Coronapandemin och accelererad e-handel har knappast minskat intresset på moderna logistiklösningar i bästa läge. Detta är fastighetsbolaget Catenas specialitet.

Vimian

Det var snabba ryck när djurhälsovårdsbolaget Vimian skulle in på börsen. Är det ett hastverk designat av exitsugna riskkapitalister eller en långsiktig exponering mot den växande husdjurmarknaden?

Micro Systemation

MSAB-aktien har tokrusat sedan ett gäng finanskändisar parkerat sig i ägartoppen. Förväntningarna är stora inför nästa veckas kvartalsrapport.

Lohilo

Lohilo har snart varit noterade under ett år. Kursresan påminner om namnet (Low High Low). Aktien toppade med en uppgång på 180% och har sedan rasat till att handlas några kronor över teckningskursen. Finns det fog för raset?

Creades

Aktien har kommit ner en del men substanspremien på 36% är fortsatt väldigt hög. Särskilt beaktat att över 70% av portföljen består av Avanza, kortsiktiga noterade placeringar och kassa.

Vitrolife

Vitrolife dubblar upp med ett miljardförvärv inom tester för reproduktionsgenetik. Affären gör aktien något mer lockande.

Spermosens

Vårt teckna-råd i medicinteknikbolaget Spermosens blev mycket bra. Hur skall man se på aktien efter den snabba uppgången?

Pila Pharma

Diabetesbolaget Pila Pharma fick nätt och jämnt in det sökta kapitalet och aktien föll 10% när handeln slogs på.

Dometic

Dometic blev en pandemiförlorare under fjolåret. 2021 ser ut att bjuda på en rejäl återhämtning. Därtill skruvas förvärvstakten upp. Förväntningarna är högt ställda. Lyckas bolaget leva upp till dessa?

Collector Bank

Efter en femårig utförslöpa på börsen har Collector-aktien tagit fart igen. Banken mer än fördubblade vinsten i årets andra kvartal och låneboken fortsätter växa starkt. Är det bara en lyckträff, eller kan det vara början på något större?

Diagonal Bio

Trots att emissionen knappt blev fulltecknad och handelsstarten försenad så lyfte det lilla forskningsbolaget i premiärhandeln.

Råduppföljning

Kindred blev omgångens bästa bet. Även köpråden i Holmen och Skanska utvecklades väl. Samtidigt har investmentbolagen Creades och Öresund gått överraskande starkt.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: