Alla Affärsvärldens analyser vecka 36

Analyser av Björn Borg, Aker ASA, Konsultdrivna fastighetsbolag, Mofast, Jetpak, Kjell Group, Torslanda Property, Electrolux, Bosjö Fastigheter, Söder Sportfiske, Arlandastad Group, Tingsvalvet samt Insiderkollen och Råduppföljning.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 36 - Alla analyser vecka 36 1

Björn Borg

Varumärkesbolaget Björn Borg har flyttat fram positionerna på nätet och levererade häromveckan en rekordstark Q2-rapport. Flera faktorer talar för att den positiva utvecklingen kommer hålla i sig.

Aker ASA

I norska miljardären Kjell Inge Røkkes investmentbolag finns olja, programvaror och miljöteknik i en salig blandning. Till viss rabatt. Det kanske inte är så dumt?

SEKTORSPECIAL: Konsultdrivna fastighetsbolag

Detta är högutdelande fastighetsprodukter där direktavkastning på 5-7% är den stora lockelsen. Kommande veckor dyker vi djupare i denna småobskyra avdelning av fastighetssektorn.

Mofast

Bolagets nya ambition är att på sikt bli ett ”riktigt” fastighetsbolag med egen organisation och fastighetsbestånd om minst 5 miljarder kronor. Om Mofast lyckas är uppsidan stor jämfört andra samhällsfastighetsbolag.

Jetpak

Transportbolaget klarade stora utmaningar i flygtrafiken under viruskrisen och aktien har värderats upp. Mer kan det bli särskilt om tillväxten ökar.

Kjell Group

Noteringsaktuella tillbehörskedjan Kjell & Company har uppvisat god tillväxt och stabila marginaler senaste åren. I våras gjorde Kjell Group sitt första förvärv och expanderade till Danmark. Når bolaget målsättningen om att omsätta 4 miljarder 2025 kommer aktien sannolikt bli en bra placering. Sista teckningsdag: 210916

Torslanda Property

Det händer grejer i fastighetsbolaget Torslanda Property. Beståndet har breddats till Stockholm, en stor försäljning har gjorts och Volvo Cars har sagt upp ett större hyresavtal.

Electrolux

Det är svårt att avgöra i hur hög grad Electrolux fina lönsamhet är uppumpad av pandemieffekter. Så frågan är hur mycket man ska lockas av den låga värderingen.

Bosjö Fastigheter

Bosjö har sålt sin Ellos-fastighet och avnoteras därmed. Investerare fick se sina pengar dubbleras under börsresans gång.

Söder Sportfiske

Intresset för att teckna aktier i börsens nya e-handelsbolag för sportfiskeprylar – Söder Sportfiske var stort. Anmälningar för över 1 miljard kronor från 30 000 investerare inkom. Aktien stiger som väntat i börsdebuten.

Arlandastad Group

Fastighetsbolaget är en av de största markägarna kring Arlanda med ett bestånd värderat till knappt 6 miljarder kronor. Om staden kring flygplatsen ska bli något större framöver än vad det är idag kommer Arlandastad Group garanterat ha ett finger med i spelet. Det gör aktien intressant.

Tingsvalvet

Det konsultdrivna fastighetsbolaget har sänkt utdelningen som följd av covid-19. Om bolaget gör comeback finns stor uppsida i aktien. Tyvärr är informationsgivningen bristfällig och varningssignalerna många.

Råduppföljning

Afv prickade en av börsens bästa aktier för ett år sedan när vi valde att blunda för illröda förlustsiffror och istället se till den underliggande potentialen i Veoneer. Sämre gick det med Latour.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. De senaste veckorna har säljtrycket bland insiders varit stort. Men i några bolag verkar man fortfarande se köplägen.

 

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco