Alla Affärsvärldens analyser vecka 4

Analyser av Intrum, Sandvik, Rolling Optics, G5 Entertainment, Linc, Beijer Electronics, Millicom, Readly, H&M och Öresund samt Branschsvep tjänstebolag, Afv-portföljen, Buy&Hold-portföljen, Rådändringar, Lock-up, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning, nytt poddavsnitt och rapportkalender vecka 5.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 4 - Vecka4.2023.png

INTRUM

Ironiskt nog lider Intrum av liknande problem som många av inkassobolagets klienter, nämligen överbelåning. Börsen tvekar om huruvida bolaget kan undgå skuldfällan.

SANDVIK

Uppsidan är inte vad den tidigare varit i Sandvik efter kursuppgången. Men värderingsrabatten finns kvar.

ROLLING OPTICS

Förra veckan presenterade franska François-Charles Oberthur ett bud på 0,75 kronor per aktie för Rolling Optics. Det motsvarade en budpremie på 188%. Igår höjde fransmännen vederlaget ytterligare till 1 kronor per aktie vilket motsvarar en budpremie på 285%. Rolling Optics huvudägare är däremot skeptisk.

G5 ENTERTAINMENT

Mobilsspelsbolaget G5 Entertainment har påverkats mycket av kriget i Ukraina. 2022 var marknadstillväxten svag för mobilspel. Kan G5 få ordning på marginalerna finns troligen fin uppsida i aktien.

LINC

Investmentbolaget Linc har utvecklats mycket stark på börsen senaste månaderna och är nu upp nästan 70% sedan Affärsvärldens köpråd i höstas. Hur skall man se på aktien?

BEIJER ELECTRONICS

Beijer var en stor kursvinnare förra året när bolaget äntligen fick ordning på sin lönsamhet tack vare stark tillväxt. Frågan är om förbättringen håller i sig.

MILLICOM

Det ryktas på nytt om bud i den latinamerikanska telekomjätten. Priset sägs ligga kring 175-195 kronor men ett bud på den nivån tror vi får svårt att gå igenom. En snabb överslagsberäkning visar att budgivaren borde kunna betala bortåt 250 kronor eller mer och ändå ha stor uppsida kvar.

READLY

I början av december presenterade Bonnier ett bud på 12 kronor per aktie (59% premie) för Readly. Nu höjer Bonnier det kontanta budet med 20% till 14,40 kronor per aktie.

H&M

Det mesta har blivit dyrare för H&M vilket tyngt resultatet ännu mer än väntat. Vändningen tror vi kommer från andra kvartalet och kommer bolaget i närheten av ledningens högt ställda mål finns rejäl uppsida i aktien.

ÖRESUND

Investmentbolaget Öresund har haft det rätt motigt senaste åren. Flera av portföljbolagen värderas lågt och det finns dessutom budchans i ett av dem.

BRANSCHSVEP TJÄNSTEBOLAG

Många av börsens bolag riktade mot installationstjänster och liknande har vuxit snabbt senaste åren. Vi på Affärsvärlden har kartlagt tillväxt- och marginalutveckling för bolagen och listar våra favoriter i sektorn.

AFV-PORTFÖLJEN

Portföljen hade en bra vecka men rapportsäsongen har startat halvdant.

BUY&HOLD-PORTFÖLJEN

Mycket händer i B&H-portföljen. Nya inköp, försäljning av en vinnaraktie och flera budsituationer att ta ställning till.

RÅDÄNDRINGAR AFRY OCH MEDCAP

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så kan det ofta vara läge att se över ursprungsrådet. Afv har bytt fot i två aktier.

RÅDÄNDRING VEF

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så kan det ofta vara läge att se över ursprungsrådet. Idag byter Afv fot om investmentbolaget VEF.

LOCK-UP

Kommande veckor löper lock-up-avtal ut för ägarna i bland annat Acast, Fractal Gaming Group, Cint, Savelend och Hanza.

BÖRSGOLVET

Prins Harrys lillebrorskomplex, Storskogens drömmar och en noteringskandidat. Ännu en vecka har passerat i kvarteren kring Stureplan!

INVESTERAREN

Petter Hedborg är grundare och VD för Modular Finance som bland annat tillhandahåller ägardatatjänsten Holdings. Han är också en aktiv investerare sedan 17 år tillbaka. För Affärsvärlden berättar han om sin investeringsstrategi, förlustaffärer och framtiden för Modular Finance.

RÅDUPPFÖLJNING

Endast två av 20 analyserade aktier steg i denna omgång och Afv prickade in dem med köpråd. I övrigt en blandad kompott där vi hade mer rätt än fel i preffdjungeln men gick på pumpen i Millicom.

NYTT PODDAVSNITT

Peter Benson, Joakim Hellquist och Björn Rydell går i veckans podd igenom Green Landscaping, Wonderful Times Group, Midsona, Boozt, IPO:s och uppköp.

VIKTIGASTE BOLAGSHÄNDELSERNA VECKA 5

Kommande vecka rapporterar bland annat Byggmax, Electrolux, Industrivärden, Nordnet, Swedbank, Tele2, Axfood, Getinge, Husqvarna, Kinnevik, Nordea och Skanska. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 5.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco