Alla Affärsvärldens analyser vecka 40

Analyser av: NCC, Amasten Pref, Heimstaden Pref, Qliro Group, ScandiDos, Energy Save, Blick Global Group, LifeClean, Organoclick, GPX Medical samt Afv-portföljen, Råduppföljning och nytt poddavsnitt.

NCC

Byggjätten NCC har kämpat i flera år med att vända den trista den utvecklingen. Något omedelbart uppsving verkar dröja ytterligare.

Amasten Pref 

Fastighetsbolaget har genomgått en transformation som gått lite under radarn och på flera olika sätt sänkt risken i bolagets preferensaktie.

Heimstaden Pref

Heimstaden Pref handlas till 5,4% direktavkastning. Men den som har koll på preferensaktiens villkor ser snabbt att avkastningen under kommande år lär bli bra mycket lägre än så.

Qliro Group 

Qliro Group handlas sedan igår utan rätten till finanslådan Qliro AB. Till dagens värdering är aktien endast intressant för de som tror att konkurrenshotet från Amazon är överdrivet.

ScandiDos

Tillväxten har varit en stor besvikelse för medicinteknikbolaget ScandiDos de senaste åren. Kan bolagets nya VD Gustaf Piehl få ordning på tillväxten? Trenden med färre behandlingstillfällen och starkare stråldoser, som i sin tur kräver högre precision, borde gynna ScandiDos på sikt.

Energy Save

Det nynoterade värmepumpsbolaget Energy Save prissätts kring teckningskursen när handeln med aktien idag startade. Detta trots att erbjudandet övertecknades kraftigt.

Blick Global Group

Efter en misslyckad satsning på nätspel har Blick Global Group ställt om till att erbjuda marknadsföringstjänster inom samma bransch. Nysatsningen har lovande inslag men också risker.

LifeClean

LifeClean ligger bakom ett desinfektionsmedel med samma namn. Intresset inför noteringen av bolaget var stort men handelsdebuten lite matt.

Organoclick

Organoclicks teknologi kan ersätta giftiga kemikalier som används för tryckimpregnering av virke. Bolaget har även en satsning på bindemedel som kan ersätta plaster. Organoclick har potential att bli en favoritaktie hos förvaltare med hållbarhetsfokus.

GPX Medical

GPX Medical, som utvecklar teknik för övervakning av lungorna hos nyfödda barn, stiger i sin premiärhandel på First North.

Afv-portföljen

September blev den sjätte månaden i rad med börsuppgång. Index steg drygt 4%, portföljen lite mindre. Nu tar vi hem vinsten i vår bästa aktie.

Råduppföljning

Köpråden i danska smyckesbolaget Pandora och norska IT-bolaget Data Respons utvecklades starkt och steg över 50% vardera. Det var även rätt att köpa Kopparbergs som också bjöd på en fin uppgång.

Nytt avsnitt av podden Afv Analys

Budveckor på börsen med i snitt ett bud i veckan! Daniel Zetterberg och Daniel Svensson går igenom möjliga ägarskiften hos HiQ, Engelska Skolan, Bredband2 och A3, Gunnebo, Catena Media och Better Collective samt E-Work. Dessutom IPO-guiden – vad händer på börsnoteringsfronten?

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: