Alla Affärsvärldens analyser vecka 42

Analyser av: Karnov Group, Softronic, CSAM Health Group, Avensia, Wästbygg, BioGaia, Comintelli, SBB Pref, Volvo, Nordic Paper, Insiderkollen, Afv-portföljen, Råduppföljning och nytt avsnitt av podden Afv Analys.

Karnov Group

En hög och stabil lönsamhet som inte ens rubbas av Covid-19 har gjort Karnov till en högt värderad aktie på börsen. Bolaget satsar nu på att få upp tillväxten ett snäpp.

Softronic

Det har skett en del konsolidering bland IT-konsulterna de senaste åren. Nyligen köptes HiQ av Triton. Kan Softronic sätta sprätt på bolagets kassa så finns sannolikt bra uppsida i aktien.

CSAM Health Group

CSAM Health Group verksamma inom ehälsa noterades nyligen på den norska börsen. Mjukvarukoncernen har en betydande andel återkommande intäkter och höga marginaler.

Avensia

Den senaste tiden har såväl konsultbolag som e-handlare värderats upp ordentligt på börsen. Men investerarna verkar ha glömt den lilla snabbväxaren med exponering mot båda branscherna.

Wästbygg

Wästbygg stiger några procent när handeln startar. Utfallet pekar dock på fortsatt stort intresse för börsnoteringar då bolaget tillfördes hela 13 000 nya aktieägare som tecknat i erbjudandet.

BioGaia

Probiotikabolaget BioGaia presenterar preliminära siffror för det tredje kvartalet. Försäljningen sjönk med drygt 20% och aktien pressades rejält på beskedet.

Comintelli

Detta är något så ovanligt som ett mjukvarubolag med låg värdering. Men den röda prislappen har sina orsaker – som mikrobolagsrabatt och en tveksam operativ utveckling.

SBB Pref

Samhällsbyggnadsbolagets preferensaktie ägs inte av särskilt många – men är du en av dem bör du sälja den omgående.

Volvo

Volvo levererar fina marginaler i dagens kvartalsrapport. Men håller lönsamheten framöver?

Nordic Paper

Nordic Paper tillverkar främst kraftpapper i Bäckhammar utanför Kristinehamn i Värmland. Nu vill de kinesiska ägarna sälja en stor del av bolaget vid en notering. Prislappen lyser röd, men teckningsintervallet är stort liksom investeringsbehoven.

Insiderkollen 

Det finns flera skäl till att en insynsperson säljer aktier, men bara en till att köpa brukar det heta. Affärsvärlden synar några av insynstransaktionerna under de senaste veckorna.

Afv-portföljen

Portföljen föll lite under veckan, liksom index. En oväntat svag aktie var Academedia.

Råduppföljning

IT-bolaget Sinch utvecklades fint, även om vi slopade köprådet tidigt. Zenicor Medical utvecklades också helt okej. Det var dessutom rätt att avstå noteringen av konsultbolaget Transcendent och att sälja probiotikabolaget Probi.

Nytt poddavsnitt

Ingen konsultdöd trots corona verkar det som. Daniel Svensson, Madeleine Lundberg och Peter Benson tar tempen på IT-konsulterna Avensia, Softronic och finsk norska Tieto Evry. Är de för billigt värderade eller en värdefälla?

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: