Alla Affärsvärldens analyser vecka 48

Analyser av: Spotify, MTG, Catena, Bilia, Stenhus, Wihlborgs, Premium Snacks, Nordnet, Gränges, Renewcell, Pricer, Motion Display samt Krönika Entra, Afv-portföljen, Insiderkollen, Råduppföljning och nytt poddavsnitt.

Spotify

En svensk framgångssaga som fortsätter leda den globala marknaden för prenumererade musiktjänster. Lyckas Spotify fortsatt hålla konkurrenterna stången kan aktien nog försvara den halvhöga värderingen.

MTG 

Det blir ingen uppdelning av MTG i två bolag inom spel respektive e-sport. Inte just nu i alla fall. Då ser aktien inte särskilt spännande ut.

Catena

Fastighetsbolaget har säkrat logistiklägen i stora delar av landet och är en tydlig vinnare på växande e-handel och de logistiska utmaningar som följer av detta.

Bilia

Bilia-aktien rasar efter att Volvo sagt upp återförsäljaravtalet med bolaget. Redan i september fick aktiemarknaden en förvarning då Volvo förvärvade Upplands Motor. Signalvärdet av uppsägningen är sannolikt värre än de ekonomiska effekterna.

Stenhus

Ännu en ”kraftigt övertecknad” notering med klen start när handeln väl slås på.

Wihlborgs

Det ser inte ut att bli någon kontorskris i Skåne. Åtminstone tyder inte värderingen av regionens stora hyresvärd inom kontor på det, alltså Wihlborgs.

Premium Snacks

Premium Snacks som är stora inom naturgodis och chips i Sverige har parerat viruskrisen helt okej. Betydligt bättre än godistillverkaren Cloetta. Kan Premium Snacks lyfta marginalerna så finns bra uppsida i aktien.

Nordnet

Trots en del skepsis kring värderingen och ett brett teckningskursintervall får Nordnet en bra handelsstart på börsen.

Gränges

Det stora förvärvet av polska Aluminium Konin är klart. Därmed ökar exponeringen mot fordonssektorn igen. Är det läge att hoppa på expansionståget?

Renewcell

Det blev en dundersuccé när återvinningsbolaget Renewcell började handlas idag. Aktien stiger 53%. Det är bara en enda miljard-IPO som kan mäta sig med det sedan 2017.

Pricer

Prismärkningsföretaget Pricer fortsätter att digitalisera butiker runt om i världen. Tillväxtmöjligheterna är mycket goda. Nyligen tog Pricer ett stort ramavtal med en av världens största butikskedjor, Carrefour.

Motion Display

Uppsalabolaget Motion Display är verksamma inom digital skyltning för butiker. Det är en intressant och växande nisch. Frågan är om bolaget klarar att undvika en nyemission.

Krönika Entra

Svenska SBB och Castellum kämpar om norska fastighetsjätten Entras bestånd, värt 50 miljarder NOK. Budgivarnas argument är riktigt dåliga. Den mer intressanta frågan är om det är rätt eller fel av norska staten att sälja.

Afv-portföljen

Återhämtningen fortsätter för slagna aktier på börsen och kanske såg vi ännu en pusselbit falla på plats för återupptagna bankutdelningar?

Insiderkollen 

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Stora affärer har skett bland annat i Corem, Ferronordic, Bonesupport, G5 och Better Collective.

Råduppföljning

En bra omgång. Det var helt rätt att teckna K-Fastigheter som rusat på börsen det senaste året. Köpråden i Ework och norska Arcus gick också helt okej.

Nytt avsnitt av podden Afv Analys

Det blir stort fastighetsfokus i veckans AFV Analys med Björn Rydell och Daniel Zetterberg. Fortinova, Svenska Nyttobostäder och Stenhus Fastigheter är tre nykomlingar på börsen som analyserats.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: