Alla Börsplus analyser vecka 11

Analyser av: KnowIT, Prebona, Klövern Pref, Vitrolife, Awardit, G4S, Railcare, Semcon, Respiratorius, MQ samt portföljförändringar.
Alla Börsplus analyser vecka 11 - f46cbc8e-2867-4b5e-b7c1-855c7ac6d5cefitcroph450q80upscaletruew800sd46f83cef4717df6aed3f024c8c5d1b7a0d3496d

KnowIT

IT-konsultbolaget Acando köps upp av branschjätten CGI till nästan 45 procents premie. Det generösa budet reser frågan om IT-konsulterna undervärderas av börsen. I vissa fall som Knowit tror vi det.

Prebona

Material- och medicinteknikbolaget Prebona hoppas gå från utvecklingsfas till försäljningsgenombrott i år. Det finns lovande tecken som talar för det. Skrala finanser är ett minus i bilden.

Klövern Pref

Klövern är ett av de högst belånade fastighetsbolagen och vd Rutger Arnhult känd för sitt höga risktagande. Vårt huvudscenario är att preferensaktien kommer ge utdelning under överskådlig framtid – men det finns bättre alternativ med likartad avkastning.

Vitrolife

Vitrolife är ett av börsens bästa tillväxtbolag med en fantastisk utveckling såväl operationellt som aktiekursmässigt de senaste åren. Bolaget förtjänar en hög värdering men frågan är om aktiemarknaden har tagit ut segern i förskott?

Awardit

Awardit noterades i slutet av 2017 och var då ett litet men höglönsamt bolag. Börsplus tyckte man kunde teckna aktien. Sedan dess har mycket hänt, både med bolaget och aktien. Är Awardit fortfarande en bra investering?

G4S

Säkerhetsjätten G4S planerar knoppa av sin kontanthantering till ett nytt bolag som blir en direkt konkurrent till svenska Loomis. Vi tror draget kan lyfta aktien men ser också flera skäl att vara skeptisk.

Railcare

Railcare som är verksamma inom järnvägsunderhåll har ett par tuffa år bakom sig. Den operativa vändingen ser ut att kunna komma 2019. Men är aktien köpvärd?

Semcon

Potentialen är stor om aktien skulle få en mer normal konsultvärdering än nuvarande 7-8 gånger rörelsevinsten. Dagens besked om omstrukturering är dock inget säkert tecken på att något sådant är på gång. Bättre tillväxt vore däremot det.

Respiratorius

Forskningsbolaget har bra studieresultat i ryggen men det har inte räckt för att lyfta aktien. Givet att chansen till en fin exit fortfarande lever är förväntningarna låga. Den som inte skyr hög risk kan överväga aktien.

MQ

Klädbolaget visar stor förlust under kvartalet och tvingas till nyemission med rejäl utspädning. Aktien rasar 30 procent. Finns det något ljus i den mörka tunneln för MQ:s aktieägare?

Portföljer: Vinsthemtagning och nya köp

Buy&Hold-portföljen fylls på med sex nya köprekommenderade aktier samtidigt som vi plockar hem en delvinst i en av vinnarna i Börsplus portfölj.

Du tjänar mer på analys från SvD Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.