Alla Börsplus analyser vecka 12

Analyser av: Ferronordic, Electra Gruppen, THQ Nordic, Veoneer, Edgeware, EQL Pharma, Devport, K2A Pref, Triboron, Nanexa samt rådförändring och råduppföljning.
Alla Börsplus analyser vecka 12 - b6ba80f6-f2d6-4c69-9122-600ae006e124fitcroph450q80upscaletruew800sd4e1b7b79ca9cd99fe527749cd4bfa0d684877b0

Ferronordic

Ferronordic är ett svenskt bolag men verksamheten finns i Ryssland där man agerar återförsäljare av anläggningsmaskiner, i huvudsak från Volvo. Sedan noteringen 2017 har vinstutvecklingen varit god men aktien är i princip oförändrad. Det tyder på köpläge.

Electra Gruppen

Logistik- och hemelektronikföretaget Electra Gruppen har en imponerade vinsthistorik. Konkurrensen i branschen är tuff. Kan smålänningarna få ordning på marginalen igen så ser uppsidan i aktien attraktiv ut. Det finns dock en del osäkerhetsfaktorer på vägen.

THQ Nordic

Efter ett lite klent 2018 laddar spelutvecklaren bössan med färskt kapital. Har grundare och vd Lars Wingefors nya ess innanför rockärmen? Det behövs för att motivera värdet på aktien.

Veoneer

Bilsäkerhetsbolaget Veoneer har nära nog kraschat på börsen. Lyfter man blicken från det lite dystra nuläget finns mycket av potentialen ändå kvar – men nu till en mer beskedlig värdering.

Edgeware

2018 var ett tufft år för Edgeware med vikande försäljning och lönsamhet. Optimisten kan se tecken på att vändingen är inom räckhåll. Då är det inte svårt att se attraktiv uppsida i aktien. Frågan är om det räcker för ett köpråd?

EQL Pharma

Christer Fåhraeus lägger via sitt bolag Fårö Capital ett budpliktsbud på EQL Pharma. Prislappen på 12 kronor per aktie lär inte övertyga de troende.

Devport

Fordonskonsulten Devport fortsätter att imponera med höga tillväxtsiffror och har nu siktet inställt på miljardomsättning. Den som delar bolagets optimism kring fordonsindustrin kan ta en titt på aktien.

K2A Pref

Att fastighetsbolaget successivt ändrat karaktär från renodlad bostadsutvecklare till fastighetsförvaltare har gjort K2A till en av börsens bästa preferensaktier. Men frågan är om inte marknaden tagit ut för mycket, för tidigt.

Triboron

Noteringsaktuella miljöteknikbolaget Triboron har utvecklat en teknik som minskar energiåtgången i förbränningsmotorer. Marknadspotentialen är stor och bolaget har ett par avtal på plats. Även ägarlistan är full av välkända namn. Men är det skäl nog för att teckna aktien?

Nanexa

Nanexa har gjort viktiga framsteg under det senaste året. Särskilt genom att starta ett eget produktprojekt som nyttjar bolagets Drug Delivery-plattform. Ihop med en handfull lovande avtal finns förutsättningar för att aktien ska bli fortsatt bra även om risken är hög.

Rådförändring

Råduppföljning

Nytt avsnitt av Börsplus podcast

Du tjänar mer på analys från SvD Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.
Annons från Trapets
Annons från Invesco