Alla Börsplus analyser vecka 25

Analyser av: Global Gaming, Sintercast, GHP Specialty Care, Resurs Bank, Attendo, Scout Gaming samt Quickbit.

Global Gaming

Nätcasinobolaget Global Gaming blev av med sina svenska spellicenser. Det är ett katastrofalt besked då den svenska marknaden i princip är hela bolaget. Aktien halverades på beskedet.

Sintercast

En cocktail av motverkande trender. Ungefär så kan bolaget Sintercast beskrivas. Bolagets huvudaffär består nämligen i mätutrustning för en växande teknik inom tillverkningen av förbränningsmotorer. Men hur framtidssäker är förbränningsmotorn och hur påverkar det synen på Sintercast-aktien?

GHP Specialty Care

I tisdags meddelade GHP att bolaget vunnit ett nytt managementkontrakt i Mellanöstern. Lönsamheten på kontraktet är god. Vi tror det finns mer uppsida.

Resurs Bank

Nordic Capital, som satte Resurs på börsen, har till sist sålt samtliga aktier i bolaget. Kanske blir nischbanken en bättre aktie nu när ”överhänget” är borta.

Attendo

Aktien rasade efter att vårdbolaget kommit med nya sura besked från grannlandet i öst. Utvecklingen reser frågetecken både kring bolagets strategi och ledning.

Scout Gaming

Bolaget jobbar med att etablera Daily Fantasy Sports hos spelbolag i Europa och övriga världen. Intresset från spelbolagen verkar finnas – Scout har fått till flera fina avtal. Men hur är det med intresset från slutkunderna egentligen?

Quickbit

Noteringsaktuella Quickbit beskriver sig som ett fintechbolag som utvecklar tekniklösningar för kryptovalutor och blockchain inom e-handeln. Omsättningen har ökat fort, resultatet likaså. Men hur ska man egentligen se på affärsmodellen och aktien? Sista teckningsdag: 190624

Nytt avsnitt av Börsplus podcast

Du tjänar mer på analys från SvD Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här