Alla Börsplus analyser vecka 35

Analyser av: Medistim, Novus Group, Corem, MedicaNatumin, Green Landscaping, TF Bank, Enea, Engelska Skolan, Sivers IMA samt Buy and Hold-portföljen.

Medistim 

Intäkterna och lönsamheten lyfter på ett imponerande vis för det norska medicinteknikbolaget. Men aktien som tidigare var försiktigt värderad har också rört sig norrut, med över 100 procent. Kvarstår köpläget?

Novus Group

Analys och undersökningsföretaget Novus Group släpper bokslutet för det brutna räkenskapsåret 2018/19. Investeringar tynger resultatet. Kan marginalen nå det historia snittet så ser uppsida attraktiv ut. Men aktiemarknaden verkar tveka.

Corem

Fastighetsbolaget har sommarstädat i beståndet och fokuserar nu allt mer på det heta segmentet inom stadsnära logistikfastigheter. Aktien är klart billigare än andra bolag inom lager och logistik – är det köpläge?

MedicaNatumin

Mycket har kretsat kring hudvårdserien Jabushe i MedicaNatumin det senaste året. Men förseningar i Kina har fått aktiemarknaden att börja tvivla. Kan Jabushe bli den exportsuccé som många hoppas på?

Green Landscaping 

Halvårsrapporten visade inte det lönsamhetslyft som vi hade hoppats på. Förklaringen är att man stramat upp redovisningen vilket långsiktigt borde vara bra.

TF Bank 

Den snabbast växande och mest lönsamma nischbanken just nu. Kan det hålla i sig lär aktien gå bra och bolagets finansiella målsättning för 2020 tyder på höga ambitioner.

Enea 

Mjukvarubolaget Enea har ett bra år i ryggen. Bolaget har under de senaste åren minskat beroendet av såväl enskilda kunder som produkter. Kan transformationen med fler förvärv fortsätta så ser uppsidan attraktiv ut.

Engelska Skolan

Lönsamheten i skolkoncernen verkar återhämta sig betydligt snabbare än väntat. Fortsätter det i samma stil borde Engelska Skolan kunna nå det finansiella målet om 8 procents rörelsemarginal redan i år. Då bör det finnas uppsida i aktien.

Sivers IMA

Ett bolag med anor sedan 1950-talet som ser ut att ha framtiden för sig. Nya chip och komponenter för den framväxande 5G-marknaden har skapat uppmärksamhet i branschen – och höga förväntningar på börsen.

Buy and Hold-portföljen

Dags att fylla på Buy and Hold-portföljen med de nya köpvärda aktier som Börsplus vaskat fram på sistone. Det blir tre nya namn.

Inbjudan Börsplus Temadag onsdagen den 4 september 

Glöm inte att anmäla dig till Börsplus temadag. Intressanta bolagspresentationer med efterföljande mingel.

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här