Alla Börsplus analyser vecka 37

Analyser av: Xano Industri, H&M, Dicot, SyntheticMR, Rovio, Arjo, Nordic Waterproofing, Logistea, Solnaberg Property, Bosjö Fastigheter, Logistri, Västsvensk Logistik, Bråviken Logistik samt Buy&Hold-portföljen och Börsplus podcast.

Xano 

Det småländska industriföretaget Xano har flera bra år bakom sig och har belönats med en hög värdering på börsen. Kan förvärvsresan fortsätta så finns mer uppsida kvar. Men skuldsättningen är hög och det saknas heller inte risker.

H&M

Aktien har rusat 50 procent sedan årsskiftet trots att få tecken på ljusning syns. Klädkedjans värdering kring 20 gånger rörelseresultatet är nu alldeles för hög för ett krisande företag i krisande bransch. Börsplus går kort H&M.

Dicot

Dicot stärker kassan med en företrädesemission av units för att ta läkemedelskandidaten Libiguin ett par steg närmare kliniska studier. Libiguin behandlar erektionsproblem och för tidig utlösning hos män och utmanar på sikt storsäljande läkemedel som till exempel Viagra.

SyntheticMR

Medicinteknikbolaget SyntheticMR har uppvisat en fantastisk försäljningstillväxt de senaste åren. Förra veckan meddelade bolaget att tillväxttakten på kort sikt väntas bli lägre än väntat. Dessutom lämnar styrelseordförande bolaget abrupt. Har turbulensen skapat ett köpläge?

Rovio

Tillväxten blir alltmer dyrköpt för mobilspelbolag som Rovio. Det gör det svårt att äga aktien trots att den fortsatt ser lågt värderad ut.

Arjo

Avknoppningen från Getinge har nu stått på egna ben i knappt två år. Tidigare har Arjo brottats med svag organisk tillväxt och sjunkande marginaler. Kan effekterna från bolagets effektiviseringsprogram fortsatt få genomslag så finns hygglig uppsida i aktien. Men att så blir fallet är inte självklart.

Nordic Waterproofing

En billig aktie som bland annat lockar med fin utdelning. Men bolagets förvärvsstrategi är en joker i leken liksom konjunkturen.

Logistea

Ett konsultdrivet fastighetsbolag som äger en av Sveriges största logistikterminaler uthyrd till DSV. Den som köper aktien lär få sin utdelning under kommande år och värderingen är godkänd. Att äga en mindre post i en utdelningsfokuserad portfölj behöver inte vara fel.

Solnaberg Property

Ett konsultdrivet fastighetsbolag som äger IF:s karaktäristiska kontorsfastighet intill E18 i Bergshamra. Bland likartade fastighetsbolag är det här en av de dyrare aktierna men med låg finansiell risk och en centralt belägen fastighet kanske det är värt priset.

Bosjö Fastigheter 

Ett konsultdrivet fastighetsbolag som äger Ellos huvudkontor och centrallager utanför Borås. Efter en refinansiering i fjol har bolaget minskat räntekostnaderna och lägger nu i stället mer pengar på skuldamortering. Det är goda nyheter för aktien.

Logistri 

Ett konsultdrivet fastighetsbolag inom lager och lätt industri som i våras dubblerade fastighetsbeståndet genom ett större förvärv. Ambitionen framöver är att refinansiera bolagets dyra obligationslån. Om det går vägen finns uppsida i aktien – och kanske till och med höjd utdelning?

Västsvensk Logistik

Ett konsultdrivet fastighetsbolag som äger Kappahls centrallager och huvudkontor utanför Göteborg. Sedan noteringen i fjol har driftkostnaderna ökat och investeringarna blivit långt dyrare än beräknat. Med en svajig hyresgäst i Kappahl ser vi ingen större anledning att jaga utdelningar här.

Bråviken Logistik

Ett konsultdrivet fastighetsbolag som äger tre lager- och logistikfastigheter i Nyköping, Norrköping respektive Jönköping. Aktien lockar med låg värdering och hög utdelning – men i en av fastigheterna finns en långsamt brinnande stubin som riskerar att ändra hela bilden.

Buy&Hold-portföljen: Sex nya innehav

Dags att fylla på Buy and Hold-portföljen med de nya köpvärda aktier som Börsplus vaskat fram på sistone. Det blir hela sex nya namn.

Nytt avsnitt av Börsplus podcast

 

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.