Alla Börsplus analyser vecka 42

Analyser av: HiQ International, Prevas, SATS, Greater Than, XXL, Eurocon, Telia, iApotek, Volvo och Assa Abloy.

HiQ International 

Värderingen på det som ofta brukar anses vara Stockholmsbörsens bästa IT-konsultbolag har kommit ned rejält efter ett antal svajiga kvartal. Den som tror på återhämtning i HiQ ser stor uppsida.

Prevas

Konsultbolaget befinner sig i förändring. 2019 har börjat fint och marginalerna har förbättrats rejält. Om man får tro VD Johan Strid kan trenden bestå. Då finns bra uppsida i aktien trots uppgången.

SATS

Norska gymkedjan SATS noteras på Oslobörsen. Svenska investerare kan vara med på ett hörn genom att teckna via Nordnet. Tillväxtkraften imponerar inte, men utdelningsförmågan ser stark ut. Sista teckningsdag: 191022

Greater Than

Bolagets smarta tjänst hjälper försäkringsbolag att på bättre sätt bedöma en bilförares risknivå. Användandet växer kraftigt men Greater Than har fortfarande lång väg kvar till lönsamhet. Desto trevligare är då förra veckans besked att bolaget säkrat ny finansiering för det kommande året.

XXL 

Sportkedjans aktie har kollapsat och häromdagen kom bolaget med vinstvarning och nyemissionsbesked. Vi snabbkikar på XXL och vad som krävs för att vända utvecklingen.

Eurocon

Marginalerna för teknikkonsulten pressas av lägre beläggning. Tror man det är av tillfällig karaktär finns bra uppsida i aktien.

Telia

Den enda som riktigt uppskattats på börsen har varit återköpen. Nu drar Telia ned på dem med hänvisning till skuldsättning och kreditbetyg. Den svaga vinstförmågan är nog ett minst lika tungt vägande skäl.

iApotek

Apoteksmonopolet avskaffades för drygt ett decennium sedan. Spotlightbolaget iApotek växer snabbt men slåss mot giganter. Finns det plats för uppstickare?

Volvo

Ett starkt kvartal från tillverkaren av lastvagnar och anläggningsmaskiner – men med riktigt usel orderingång och varningar om sämre tider framöver. Aktien ser billig ut men mycket hänger på hur Volvo lyckas tackla nästa år som lär bli betydligt mer utmanande.

Assa Abloy

Låskoncernen fortsätter att imponera med sin stabila tillväxt. Börsen räknar med att det fortsätter i den stilen. Inte omöjligt, men samtidigt är uppsidan begränsad och riskerna tydliga.

Råduppföljning

 

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:


OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här