Alla Börsplus analyser vecka 48

Analyser av: Mentice, Slitevind, Astralis Group, NGS Group, Lindab, Synact Pharma, Karnov, Optomed, K-Fastigheter, Rootfruit och Uppföljning.

Mentice

KOMMENTAR: Medicinteknikbolaget Mentice föll rejält efter att ha presenterat en delårsrapport som sår tvivel kring tillväxten.

Slitevind 

Bolaget ser ut att hittat en intressant nisch på vindkraftsmarknaden som just nu levererar riktigt bra lönsamhet. Framtiden kommer alltid bestämmas av det volatila elpriset.

Astralis Group

Oss veterligen världens första större notering av ett bolag med huvudsaklig strategi att äga tävlande lag inom e-sport. Är detta investeringsobjektet med stort I för den som tror på e-sportens tillväxt? Sista teckningsdag: 191129

NGS Group

Sjunkande intäkter och marginaler har varit temat i NGS det senaste året. Kommer vändningen så är uppsidan i aktien betydande.

Lindab 

Ventilationsbolaget har gått riktigt starkt på börsen i år. Marginalmålet ser dessutom att vara inom räckhåll. Finns mer uppsida kvar?

Synact Pharma

Två nyemissioner ska ge resurser för att ta läkemedelskandidaten AP1189 genom fas II-studier och ett steg närmare ett läkemedel mot bland annat ledgångsreumatism. Vid framgång i fas II väntar försäljning av bolaget eller utlicensiering. Detta är något för en riskvillig placerare.

Karnov 

KOMMENTAR: Aktien har gått okej sedan noteringen i april och får ett extra lyft av dagens rapport. Men billigt är det inte.

Optomed

Det finska bolaget tillverkar utrustning för ögondiagnostik och ska noteras i Helsingfors. Även svenska placerare inbjuds att teckna aktier. Kanske i hopp om att aktien ska få en liten släng av de höga multiplar som svensk medtech begåvas med? Sista teckningsdag: 191202

K-Fastigheter

Det blev succé direkt när aktien noterades. Uppgången på 40 procent är den största bland bolag noterade på Nasdaqs huvudlista på senare år.

Rootfruit

Chips- och snacksbolaget Rootfruit fortsätter att växa på en konkurrentutsatt marknad. Hur bra kan marginalerna bli och är aktien köpvärd?

Uppföljning: 4 av 9 rätt

 

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här