Alla Börsplus analyser vecka 8

Analyser av: EQT, Sportamore, Musti Group, Mag Interactive, Better Collective, Bahnhof, Bredband2, Securitas, Train Alliance, Tobii, DistIT, Utdelningsportföljen, Uppföljning och Börsplus Podcast.

EQT 

Riskkapitaljätten är nu upp 120% på mindre än ett halvår. Aktien värderas runt p/e 17 några år ut. Inte svindyrt men här finns ingen säkerhetsmarginal om lägre fasta fondavgifter eller konjunktur skulle pressa EQT AB:s intjäning.

Sportamore

E-handelsbolagets aktie är pressad efter en vinstvarning och insynsförsäljning. Då passar börskollegan Footway på att lägga ett bud. Storägarna säger ja till budet.

Musti Group 

Nordens största kedja inom produkter för husdjur gjorde nyligen en stark debut på börsen i Helsingfors. Tillväxtmöjligheterna är goda. Aktien kan bli bra att äga.

Mag Interactive

Mobilsspelsbolaget fortsätter omställningen mot multiplayerspel. Kan ledningen få ordning på tillväxt och lönsamhet finns bra potential. En joker i leken är bolagets nettokassa som utgör halva börsvärdet.

Better Collective 

Börsens affiliatebolag har kollapsat till höger och till vänster. Men danska Better Collective ångar på tack vare en stabil grundaffär inom sportvadslagning snarare än nätkasino. Faktum är att aktien kan vara köpvärd trots kursuppgången.

Bahnhof

Bredbandsoperatören fortsätter sin fina tillväxt och kundintaget är stabilt. Fortsätter trenden så är det en bra uppsida i aktien. Elementica-satsningen är lite av ett lotteri men det är inte dragning på riktigt förrän om cirka två år. Och under tiden är det en lottsedel som kan ge en klimatpositiv nimbus åt aktien.

Bredband2

Vi blir fundersamma av kombinationen ändrade redovisningsprinciper och låg utdelning trots starkt redovisat kassaflöde. Aktien har också gått ovanligt bra så hela caset hamnar i ny dager. Därför byter vi nu fot.

Securitas 

Securitas har ett par tveksamma rapporter bakom sig och värderas inte särskilt högt. Det kan vara ett tillfälle att plocka upp aktien. Under ytan pågår en hel del som kan lyfta lönsamheten framöver.

Train Alliance

I torsdags gjorde aktien debut på First North. Det startade bra.

Tobii 

Massmarknaderna för ögonspårning i olika applikationer börjar nu ta fart. Därmed börjar vi se ett lyft för Tobii Tech, det lilla men avgörande dotterbolaget i Tobii. Är man optimistisk så ser man en explosiv tillväxt och en värdering därefter.

DistIT 

2019 var ett mediokert år för IT-distributören men avslutningen på året ger hopp. Fortsätter trenden finns bra uppsida kvar. Kortsiktigt oroar risker med Coronaviruset.

Utdelningsportföljen 

Nästan alla bolag i portföljen har lämnat bokslut och sina utdelningsförslag. Dags för uppdatering och inköp av ett nytt innehav.

Råduppföljning

Omgångens köpråd blev överlag ganska bra. Det var dessutom rätt att sälja Ortoma. Övriga aktier som analyserades var Autoliv, Getinge, Hexpol och Catena Media.

Nytt avsnitt av Börsplus Podcast

I detta avsnitt debuterar den nya Börsplus-analytikern Johan Eklund. Tillsammans med Peter Benson och Daniel Svensson tas ett antal analyser upp på både storbolag och mindre bolag.

Välkommen till Börsplus Temadag Digitala Vinnare den 4 mars 

Den 4 mars med start kl 13:00 är du som läsare av analystjänsten Börsplus inbjuden att i Stockholm träffa sju digitala vinnare. Dessa är Litium, DistIT, Lohilo, Infracom, MAG Interactive, Feelgood och TagMaster. Börsplus Peter Benson är moderator och evenemanget avslutas med mingel.

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här