Allt färre företagskonkurser

Antalet företagskonkurser i Sverige sjönk med 16 procent i augusti jämfört med motsvarande månad året innan, enligt månadsstatistik från affärs- och kreditupplysningsföretaget UC.

Antalet konkurser under månaden uppgick till 356 stycken. Under årets åtta första månader har konkurserna minskat med 7 procent.

“Den svenska ekonomin mår bättre och de senaste månadernas positiva trend för företag inom detaljhandel, transport och information & kommunikation, fortsätter”, säger UC:s marknadschef Roland Sigbladh i en skriftlig kommentar.

“Trots att många branscher går bättre så verkar svenskarna i allmänhet vara försiktiga med vad de väljer att spendera sina pengar på. Det kan vara en av anledningarna till att konkurserna inom enheter för kultur, nöje och fritid ökat med så pass mycket som 42 procent jämfört med samma period 2013”, fortsätter Sigbladh.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här