AMC Entertainments rapporterar lägre förlust än väntat 

Amerikanska biografkedjan AMC Entertainment redovisar högre omsättning än väntat samt lägre förlust än analytikerna räknat med i det andra kvartalet.
Wall Street
Foto: Ted Shaffrey/TT
Aktien som var upp 3,4 procent i ordinarie handel avancerade ytterligare 5,3 procent i efterhandeln.
Omsättningen steg till 444,7 miljoner dollar (18,9). Utfallet kan jämföras med bolaget analytikerkonsensus som låg på 382,1.

Resultat per aktie hamnade på -0,71 dollar (-5,38), vilket är bättre än analytikerkonsensus som låg på -0,91.

Vid kvartalets slut var samtliga av bolagets 593 biosalonger i USA återöppnade, medan 335 av de internationella salongerna, motsvarande 95 procent, var återigen öppnade.

Under kvartalet hade AMC totalt 22 miljoner gäster på sina biografer, vilket är en ökning från de 7 miljoner gäster som gick på bio under det första kvartalet.

AMC:s vd Adam Aron uppger att efterfrågan på biobesök ökat tack vare framsteg i vaccineringsprocessen i de länderna som bolaget är operationella i.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets