Amerikanska storbanker lättade på bolånevillkor

Vissa av USA:s banker lättade på bolånevillkoren under det tredje kvartalet och endast väldigt få banker lättade på villkoren för kreditkortsansökningar.

Det skrev Federal Reserve i sin kvartalsvisa rapport på måndagskvällen där man undersökt låneinstitut och kreditvillkor.

De stora bankerna rapporterade svagare efterfrågan från hushållen på bolån samtidigt som mindre banker sade att efterfrågan var upp.

Majoriteten av bankerna i USA förväntar att utöka sin utlåning till småföretag under det kommande året. 69 procent räknar med en måttlig ökning och 3 procent räknar med en betydande ökning.

En blygsam procentandel av bankerna uppgav att de lättat på villkoren för kommersiella lån och industrilån, enligt undersökningen.

En blygsam nettoandel av bankerna rapporterade högre efterfrågan på kommersiella lån och industrilån från stora och medelstora företag. Efterfrågan från småföretag var i stort sett oförändrad.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.