Analyshus: SBB ska rusa vidare på börsen

SBB fortsatte stiga litegrann på börsen idag - men analyshuset Kepler Cheuvreux ser fortsatt uppsida i aktien och upprepar sin köprekommendation.
SBB:s Ilija Batljan.
SBB:s VD Ilija Batljan. Foto: SBB

SBB släppte sin kvartalsrapport för tredje kvartalet under torsdagen och aktien belönades då med en uppgång. SBB fortsatte att stiga på börsen i dag också – om än måttligt. Vid 13-tiden var aktien upp 0,1 % till 60,10 kronor.

SBB har mer än dubblerats i år

SBB-aktien har rusat över 100 % i år. Men Kepler Cheuvreux ser fortsatt uppsida i aktien. Analytikern Jan Ihrfelt upprepar sin köprekommendation och sätter riktkursen till 68 kronor.

Så ser analytikerna på börsens fastighetsbolag efter rapporterna

”Rapporten överträffade våra förväntningar på de flesta nyckeltalen. Fastigheternas värde höjdes dubbelt så mycket som vi förutspådde och den underliggande vinsten var 15% högre än väntat”, skriver analytikern i en uppdatering på Aktiellts hemsida.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.