Analyshusens senaste råd för H&M-aktien

En rad analyshus har uppdaterat analyserna om H&M:s framtida kursutveckling.

Handelsbanken skriver i dagens morgonrapport att gårdagens rapport från Hennes & Mauritz visade på en bruttomarginal som pressats mer än väntat.

Banken är positiva till företagets långsiktiga tillväxtpotential, men tror att bruttomarginalen under det kommande halvåret kan komma att pressas av en starkare dollar. Handelsbanken rekommenderar öka.

I samma morgonrapport ger banken sin syn på Greklandskrisen. De står fast vid sitt huvudscenario där en uppgörelse nås, även om de ser att ett utträde på sikt hade förbättrat landets realekonomi.

Danske Bank höjer i sin tur rekommendationen på H&M från sälj till köp. Riktkursen justeras upp från 310 till 370 kronor.

Det framgår av fredagens morgonbrev.

“Vi anser att pressen på bruttomarginalen redan är inräknad i aktiepriset samt att möjligheterna för bolaget att skicka vidare de stigande inköpspriserna till kunderna har ökat”, anser banken.

Citi Research sänker däremot riktkursen för H&M till 345 kronor, från tidigare 360 kronor. Rekommendationen är fortsatt neutral.

Det framgår av en ny uppdatering efter rapporten i går.

Credit Suisse anser att H&M-aktien är översåld, rapporterar Dow Jones Newswires.

Inga tydliga förbättringar kan ses över de närmsta fyra kvartalen men banken ser fortsatta möjligheter för bolaget genom expansion inom e-handel, nya klädkollektioner inom sport, skönhet och heminredning samt nya möjligheter på tillväxtmarknader.

Credit Suisses rekommendation blir neutral med en riktkurs på 360 kronor.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här