Analytiker: Köpläge i H&M men sälj Boozt

Det är köpläge i H&M men investerare gör bäst i att sälja aktier i Boozt, anser Handelsbankens analytiker Nicklas Skogman.
H&M

Under tisdagen höjer Handelsbanken och analytikern Nicklas Skogman klädjätten H&M från behåll till köp. Riktkursen sätts till 220 kronor – upp från tidigare 202 kronor. Det framgår av bankens marknadsinformation. Strax före 11-tiden på tisdagen handlas H&M-aktien upp på en sur börs och handlas runt 185 kronor.

Skogman anser däremot att det är läge att sälja Boozt. Riktkursen sätts till 140 kronor. Den aktien pressas rejält på börsen på tisdagen till 150 kronor. Men Handelsbanken ser alltså ytterligare nedsida.

Swedbank: Här är våra favoritaktier

H&M är för övrigt en av Swedbanks sektorfavoriter, enligt en färsk uppdatering. Den storbanken har riktkursen 225 kronor för börsjättens aktie.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Kreditkortsval