Analytiker: Recipharms bud kan väcka konkurrerande bud

Kontraktstillverkaren Recipharms bud på Consort Medical undervärderar det brittiska inhalationsbolaget. Det anser RBC Capital enligt en analys.

Recipharm har bjudit 10:10 brittiska pund per aktie, vilket värderar Consort till 505 miljoner pund eller nästan 6,3 miljarder kronor.

Enligt RBC är framförallt Consorts division Bespak, inom “drug delivery”, en värdefull tillgång.

Samtidigt framhåller RBC Capital att Consorts aktie för närvarande är pressad som en följd av kortsiktigt negativa faktorer. Här nämner investmentbanken problem vid Aesica-fabriken samt en ihållande effekt från fjolåret förseningar i pipeline.

“Vi tror därför att budet undervärderar bolaget, särskilt när man tar hänsyn till kostnadssynergierna på 10 miljoner pund som Recipharm har identifierat”, skriver RBC.

Vidare påpekar investmentbanken att det finns flera andra CDMO-aktörer (kontraktstillverkarbolag) i sektorn, som genomgått en omfattande konsolidering det senaste decenniet. RBC räknar med att andra kommer att “undersöka affären närmare” till den här prisnivån för Consort.

Vid 10.20-tiden hade Consort Medical stigit 43 procent till 10:38 pund, vilket var över Recipharms budnivå om 10:10 pund.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här