Analytiker: Så mycket är Alfa Lavals aktie värd

Rapportrusningen i Alfa Laval har lugnat sig och analytikerna har uppdaterat sina prognoser för verkstadsbolaget.

Rapportveckan inleddes starkt i måndags morse då Alfa Laval presenterade siffrorna för sitt andra kvartal. Verkstadskoncernen slog analytikernas prognoser på de flesta punkterna, men framförallt var det en urstark orderingång som fick marknaden att göra tummen upp.

Alfa Lavals aktie var upp åtta procent när Stockholmsbörsen stängde i måndags, och har sedan dess fortsatt klättra drygt 5 procent och handlas nu omkring 240 kronor.

Rapporten har även fått en del analytiker att justera sina prognoser för verkstadsbolaget:

  • Både Barclays Capital och Credit Suisse har höjt sina riktkurser.
    Barclays höjde från 215 till 235 kronor och Credit Suisse från 230 till 250 kronor. De båda bankerna håller fast vid rekommendationen jämvikt.

  • DNB Markets höjde sin rekommendation för Alfa Laval till köp från behåll. Riktkursen höjdes samtidigt till 260 från 220 kronor.

  • ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Alfa Laval till 260 kronor från 235 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.