Analytiker: Storbanken ska upp i dag

Storbanken provisionsnetto under det gångna kvartalet imponerar, samtidigt som kostnadskontrollen var god, anser bankanalytikern Mats Anderson vid Kepler Cheuvreux som räknar med att aktien stiger under dagen.

“SEB visar på en fin intäktsutveckling där framförallt provisionsnettot imponerar. Provisionsnettot är en indikator på att svensk ekonomi och företagen börjar öka sin aktivitet. Samtidigt fortsätter banken sin goda kostnadskontroll och KI-talet (kostnader i förhållande till intäkter) på 50 procent är väldigt bra”, säger Mats Anderson till SIX News.

Att banken levererar en räntabilitet på 13,8 procent på en kapitalbas på 16 procent är mycket bra, anser analytikern.

SEB:s provisionsnetto under årets andra kvartal på 4.211 miljoner kronor överträffade tydligt marknadens förväntan om 3.873 miljoner enligt en analytikerenkät från SIX News/Inquiry Financial.

Även SEB:s rörelseresultat överraskade positivt.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.