Anders Borg ny delägare i Hjerta

Sveriges tidigare finansminister Anders Borg har gått in som delägare i försäkrings- och sparandebolaget Hjerta.
Anders Borg ny delägare i Hjerta - WEB_INRIKES
Anders Borg. Foto: Claudio Bresciani/TT

Han kommer även att ta plats i det nybildade affärsrådet. Några finansiella detaljer kring investeringen anges inte i pressmeddelandet. Rådet är en del i ett ledningsskifte på bolaget.

”Att kliva in i Hjerta är en möjlighet att bidra till företagets fortsatta tillväxt, samtidigt som jag får vara med och forma dess framtid på ett meningsfullt sätt. Detta är ett naturligt steg som långsiktig ägare och jag känner starkt engagemang för att fortsätta arbetet mot gemensamma mål” säger Anders Borg i en kommentar.

”Vi välkomnar Anders Borg som ny ägare och medlem i affärsrådet och ser fram emot att tillsammans med våra förmedlare bygga vidare på vårt företag. Anders Borg bidrar också med värdefulla analyser av världsekonomin och insikter om globala makroekonomiska-, politiska- och sociala trender”, säger Mats Andersson, styrelseordförande Hjerta, i en kommentar.

Läs mer:

Ilija Batljan och Anders Borg duckar frågor om sitt vindkraftsfiasko i Ukraina

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco