Apple tyngde Nasdaq

En svajig handelsdag såg ut att avslutas i moll med en svag it-sektor i spetsen, men kurserna svajade vidare och börserna stängde oregelbundet till svagt positivt, förutom tekniktunga Nasdaq.

Google drog undan slöjan för två nya smartphones och Yahoo ska gå vidare med sälj av Alibaba-andelen.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average stängde på +0,3 procent vid 16.049. Det bredare indexet S&P 500 ökade med 0,1 procent till 1.884 medan tekniktunga Nasdaq Composite backade 0,5 procent till 4.083.

Goldman Sachs har sänkt sin prognos för S&P 500. Banken räknar nu med att indexet står i 2.000 vid slutet av året. Den tidigare prognosen var 2.100. Anledningen till sänkningen ska vara en kombinationen av svagare ekonomisk aktivitet i USA och Kina och de sjunkande oljepriserna.

Delar av dagens statistik var positivare: USA:s konsumentförtroende steg till 103,0 i september. Analytiker väntade sig ett utfall om 96,1.

Omsättningen i den amerikanska detaljhandeln var upp med 0,9 procent under den fjärde veckan i september jämfört med motsvarande vecka året innan, enligt Johnson Redbook index. Hittills under månaden är försäljningen upp med 1,2 procent, vilket är i enlighet med branschens målsättningar.

Husprisindex i USA steg med 5,0 procent i juli, jämfört med motsvarande månad året innan. Analytiker hade räknat med +5,1 procent.

Den starkaste sektorn var hälsa, med en uppgång på över 2 procent. Svagast på tisdagen var däremot IT med en nedgång på 0,6 procent.

Apple föll tillbaka med 2,2 procent, och pressade därmed Nasdaq. Vd Tim Cook uppskattar att man börjat få se resultat av bolagets ansträngningar att växa inom företagsverksamheten.

AT&T kan behöva ta en kostnad på uppskattningsvis 1,1 miljarder dollar relaterat till DirecTV:s tillgångar i Venezuela. Detta enligt CNBC. Aktien stängde på +0,5 procent.

Vidare har Google lanserat två Nexus-mobiler i tisdags. Det är första gången sedan programmets start som två enheter har presenterats samtidigt. Enheterna har fingeravtryckssensorn Nexus Imprint. Aktien var dock ned 0,3 procent.

Yahoo går vidare med försäljningen av sin andel i Alibaba trots att den amerikanska skattemyndigheten har meddelat att transaktionen inte kommer att bli skattefri. Yahoo noterades 2,4 procent högre.

Dagens raket stod Phoenix Companies för med en uppgång på nästan 150 procent sedan Nassau Reinsurance lagt bud på bolaget.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.