Apple vill hyra Hollywood-hub för att spela in tv-serier och filmer

Teknikjätten Apple vill hyra vad man kan kalla en Hollywood-hub i Los Angeles för att spela in tv-serier och filmer inom sin växande underhållningsverksamhet. Det uppger källor till Wall Street Journal.
Hollywood
Foto: Daniel Schludi / Unsplash
Det är ett stort produktionscampus i Los Angeles som Apple vill åt, vilket skulle stärka teknikjättens position i Hollywood.

Apple lanserade sin egna streaming- och filmtjänst Apple TV+ under 2019 och idag innehåller tjänsten flera kända program och filmer såsom Ted Lasso och The Morning Show. Men Apple TV+ har fortfarande en liten marknadsandel jämfört med rivaler såsom Netflix och Amazon Prime Video.

Investerarkollektivet har, enligt Wall Street Journal, under den senaste tiden bedömt att Apple behöver satsa stort på sin underhållningsverksamhet, eller strunta i den, då konkurrensen på streaming- och filmtjänstemarknaden är otroligt tuff.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco