Apples vd om möjligt förvärv av Tesla

I samband med Apples årsstämma föreslog två aktieägare att bolaget borde förvärva Tesla, skriver Fortune.

”Jag skulle vilja se er förvärva Tesla”, sade en av aktieägarna. Apples vd Tim Cook, som inte ville ge ett rakt svar, försökte slingra sig ur med att säga ”Vi har verkligen ingen relation med Tesla. Jag skulle älska att Tesla plockar upp CarPlay. Var det ett bra sätt att undvika frågan?”, svarade Cook.

När den andra aktieägaren instämde med ”Jag tycker att det är något med er”, syftandes på Apple och Tesla, ska Cook ha besvarat med att säga ”Låt mig tänka om det finns ett annat sätt att ge ett icke-svar”.

Apple, som ryktas vara i full gång med att tillverka en egen elbil, har sedan tidigare stämts av elbilsbatteritillverkaren A123 Systems för att ha stulit några av dess bästa ingenjörer. Även Tesla ska också ska ha drabbats av ett flertal avhopp, där några av dess mest framstående ingenjörer som besitter djupa kompetenser inom området ska ha valt att gå över till Apple.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.